Zam'para bank!

Diyarbakır'da banka aracından 3 milyon TL'yi çaldı, şehir şehir kaçtı. Ama polis her an arkasındaydı! Antalya'ya giden soyguncu takipten habersiz sevgilisiyle yatta kaldı, alemlere aktı! Kebabı mideye indirmek üzereyken de yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2011 Güncelleme 09 Kasım 2011, 01:35
Zam’para bank!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır, 8 Eylül 2011'de son yılların en büyük soygunlarından birine sahne oldu. Filmleri aratmayan olayın planlayıcısı ise bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan Selahattin Aktürk'tü. Aktürk, bankaya ait 3 milyon TL'yi çalıp kayıplara karıştı. Soygun üzerine Diyarbakır Emniyet'i özel bir ekip kurdu. Araştırmada Aktürk'ün önce memleketi Elazığ'ın Yeşilova Köyü'ne gittiği öğrenildi. Ancak ekipler köye gittiğinde Aktürk çoktan kaçmıştı. Bu sırada ekipler çalınan paranın bir kısmının gümüldüğünü belirledi. Aramada 150 bin euro bir ağacın dibinde bulundu ve Aktürk'ün arkadaşı Abdullah Artuç gözaltına alındı. Peki Selahattin neredeydi? Bu noktada devreye giren Teknik Büro, soyguncunun telefonlarını ve internet hesaplarını takibe aldı.

İPUCU MSN'DEN GELDİ
Aktürk'ün MSN üzerinden bir kadınla mesajlaştığı tespit edildi. IP adreslerine göre, soyguncu mesajları Ankara'dan atıyordu. 4 kişilik ekip hemen Ankara'ya gitti. Bekleyiş devam ederken Aktürk sevgilisine "Antalya'da buluşalım" diye mesaj attı. Ancak söz konusu mesajın atıldığı otele giden polis, Aktürk'e ulaşamadı. Soyguncu otelde Nurhak Tekinoğlu adına düzenlenmiş sahte kimlikle kalmıştı.

ANTALYA'DAN SIKILINCA...
Soluğu Antalya'da alan ekip her yeri aradı ama Aktürk'ü bulamadı. Çünkü soyguncu sevgilisiyle yatta kalıyordu. Aktürk, takipten habersiz paraları sevgilisiyle yemeye devam etti. Antalya'dan sıkılan soyguncu bu kez Alanya'ya gitti. Ekip de onun peşindeydi. Düğmeye basan polisler, Aktürk'ü, Emrah Güneş, Hayri Canpolat ve Ali Kaya ile birlikte bir kebapçıda bastı. Adana kebap siparişi veren dörtlü, en acısından bir baskınla karşılaştı. 57 gün sonra yakalanan Aktürk ve yardımcıları tutuklandı.

PARA TORBASINI YASTIK YAPTI
57 gün boyunca polisten kaçan Aktürk, ifadesinde pişman olduğunu söyledi. Hataya gençliğini bahane gösteren soyguncu, "Gençtim, bekardım. Şeytana uydum, pişmanım" dedi. Aktürk, şunları söyledi: "Kaçtıktan sonra boş inşaatlarda yattım. Açık arazide, tarlada kaldım. Para torbasını yastık yaptım. Antalya ve Alanya'ya gidince de paranın çoğunu barlarda, pavyonlarda yedim." Bu arada operasyon kapsamında toplam 9 kişi daha yakalandı.

1.5 MİLYON TL HALA KAYIP
Soygunun ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri çalınan paraları kalem kalem çıkarttı. Paranın 150 bin euroluk kısmı Artuç'un evinde bulundu. Emrah Güneş'in evinden de 130 bin euro çıktı. Elazığ'da ise çeşitli adreslerden toplam 117 bin lira, 16 bin dolar ve 10 bin euro ile 6 bilezik, bir set ve 4 yüzük ele geçirildi. Polis son noktada yaklaşık 1.5 milyon mTL'nin hala kayıp olduğunu belirledi.

ÇAPKINLIK İÇİN 500 BİN TL
Selahattin Aktürk, yakayı ele verdi, ilginç ifadeleri de peşi sıra geldi. Polis "1.5 milyon TL nerede" diye sorunca Aktürk, "Paraları gömdüğüm bazı yerleri unuttum" yanıtını verdi. Ekipler gömüyü ararken soyguncunun sevgilisi için de kesenin ağzını açtığı belirlendi. Aktürk, "Sevgilim için 500 Bin TL harcadım" dedi.

EMRAH GÜNEY