İzinsiz kredi kartına ağır ceza

BDDK Başkanı Öztekin, bankaları uyardı. Vatandaşa habersizce kredi kartı gönderen bankalara ağır ceza verilecek. Böyle bir durum olursa, kartı iade edip, BDDK'ya şikayet edin!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2013 Güncelleme 13 Ocak 2013, 01:50
İzinsiz kredi kartına ağır ceza

İÇİNDEKİLER

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kredi kartı uyarısı geldi. BDDK Başkanı Mukim Öztekin, bankaların vatandaş talep etmeden kredi kartı gönderemeyeceğini, bunun cezasının çok ağır olduğunu söyledi. "Vatandaşlarımız şunu bilmeli ki talepsiz bankaların kart vermesi mümkün değil. Banka sizin yazılı talebiniz olmadan veya elektronik ortamda talebiniz olmadan kredi kartı gönderirse bunun cezası çok ağır. BDDK tarafından anında cezalandırılıyor" diyen Öztekin, şöyle devam etti: "İptal talebinde bulunduğunuzda, bunu 7 günde sonuçlandırmak zorunda. Bunu da yerine getirmediği takdirde gene BDDK tarafından tahmin edilmeyecek ciddi bedeller ödeniyor. Kredi kartından alınan 50 liranın 100 katına yakın tutarlara ulaşan cezalar ödeniyor."

Öztekin: Yapı sağlam
Şu anda kredi kartlarının en fazla takibe dönüşüm oranına sahip kredi türü olduğunu anlatan Öztekin, "Kredi kartı borçları yüzde 5'ler civarında bir takibe dönüşüm oranına sahip. 3.5 milyar lira civarında bir takibe dönüşüm söz konusu" dedi. Bankacılık sektöründe bu yıl yüzde 10-15'ler civarında kâr artışlarının olabileceğini düşündüğünü kaydeden Öztekin, Türk bankacılık sisteminin yapısının oldukça sağlam olduğunu belirtti.