Avrupai çorba

Tarhana, ezogelin, yayla, mercimek, analı kızlı, domates, düğün, şehriye, işkembe... Türk çorbalarının pakete girmesi başta Fransa ve İtalya olmak üzere tüm dünyaya örnek oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2011 Güncelleme 14 Ağustos 2011, 00:09
Avrupai çorba

İÇİNDEKİLER

Yaz-kış severek içtiğimiz çorba, besleyici özelliğiyle sağlığımıza önemli katkı sağlarken, çeşitliliği ile de göz dolduruyor. Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan sayısız çeşitteki yöresel çorbalar, başta İtalya ve Fransa olmak üzere tüm dünyaya örnek oldu. Türk çorbalarından ilham alan birçok ülke kendi özel tariflerini oluşturmaya başladı. Unilever'in gıda markası olan Knorr'un Dünya Başkanı Gail Klintworth da, Türkiye'de bir ilk olarak üretilen yöresel çorbaların dünyada başarı hikayesi yazdığını söyledi.Türkiye'ye gelen Gail Klintworth, katıldığı iftar yemeğinde yöresel çorbalarımıza övgü yağdırdı.

1.3 MİLYAR EUROLUK PAZAR
Türk çorbalarının, İtalya ve Fransa başta olmak üzere birçok ülkenin kendi özel tariflerini oluşturmasına ilham verdiğini belirten Klintworth, "Bu özel çorbalar dünya mutfaklarında hızla yükseliyor. Türkiye'nin ardından kendi özel çorba çeşitlerini oluşturan ülkelerdeki paket çorba pazarı da hızla büyüyor" dedi. Knorr'un 1.3 milyar euroluk dünya paket çorba pazarının lideri olduğuna dikkat çeken Klintworth, "Dünyanın en büyük 3'üncü paket çorba pazarı olan Türkiye'nin geleneksel mutfağından çıkan Knorr Yöresel Çorbalar pek çok ülke için örnek bir uygulama oldu" şeklinde konuştu.

GURUR VERİCİ...
Unilever Türkiye Gıda Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ise şunları söyledi: "Anadolu'nun birbirinden nefis lezzetlerini keşfetmek üzere bu tariflerin doğduğu yörelere gidiyor, yüzde 100 doğal sebzeleri ve en kaliteli malzemeleri seçiyorruz. 3 yıl içinde paket çorba pazarının yüzde 50 büyümesini sağlayan yöresel çorbalarımızın, diğer ülkelere ilham vermesi gurur verici."

EKONOMİ SERVİSİ