CHP’li Tezcan’ın Adil Öksüz yalanı

CHP’li Bülent Tezcan’ın “Adil Öksüz darbeden sonra meydan meydan Türkiye’yi dolaşmış” şeklindeki iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2017, 02:58
CHP’li Tezcan’ın Adil Öksüz yalanı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, "Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasının ardından Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ illerine uçakla seyahat ettiği" iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı. SABAH, Sözcü gazetesinin manşete taşıdığı CHP'li Tezcan'ın yalanlarını belgeleriyle gözler önüne serdi. Adı geçen illere seyahat eden kişinin, isim benzerliği olan Bingöl nüfusuna kayıtlı ve 219464744xx TC kimlik numarasına sahip Adil Öksüz olduğu tespit edildi. FETÖ'cü Adil Öksüz'ün ise Kahramanmaraş ili Andırın ilçesine kayıtlı olduğu ve TC Kimlik numarasının 491625605xx olduğu öğrenildi.



THY UÇUŞ BİLGİLERİNİ ÇIKARDI
Gazeteci Emre Erciş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Sözcü gazetesinin manşetinde ismi geçen kişinin FETÖ imamı Adil Öksüz olmadığına ilişkin Türk Hava Yolları'nın (THY) yazısını paylaştı. THY'nin 8 Ağustos 2016'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, Adil Öksüz ismi ile 2016 Ocak ayı itibarı ile yapılan seyahat bilgisi görüntülerinin çıkarıldığına dikkat çekildi. Söz konusu yazıda, "Ortaklığımızca otomatik check-in yapılan istasyonlardan alınan uçuş kayıtları geriye dönük ad soyad olarak sistemde tutulmaktadır. Ana-baba adı, doğum tarihi, adres, TC kimlik numarası, pasaport bilgileri gibi bilgiler kayıtlarımızda bulunmamaktadır. Bu sebeple isim benzerlikleri olasılığının da göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılması hususu önem arz etmektedir" denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın incelemesinde de 18 Temmuz 2016 ve 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ illerine uçakla seyahat eden kişinin FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı firari Adil Öksüz olmadığı, söz konusu kişinin aynı ismi taşıyan Bingöl nüfusuna kayıtlı, 219464744xx TC kimlik numaralı, meyve ticareti yapan Adil Öksüz olduğu tespit edildi.



"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, "Darbe girişiminden sonra Adil Öksüz, elini kolunu sallayarak havaalanına gidiyor, THY'ye ait uçaklarla uçabiliyor. Hiç kimse 'Gel arkadaş, sen aranıyorsun' demiyor" iddiasında bulunmuştu. Bingöllü sebze ve meyve toptancısı Adil Öksüz, iddialar nedeniyle üzüldüğünü, Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Sabah