O maça suç duyurusu

Beşiktaşlı taraftarlar Sneijder'in golünde Ferhat'ın topu tutmadığını iddia etti. Ayrıca Stancu'nun bilerek gol kaçırdığı öne sürüldü. Cavcav'ın sözlerine de yer verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2015 Güncelleme 21 Mayıs 2015, 00:55
O maça suç duyurusu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaşlı taraftarlar yargı yolunda... Siyah-Beyazlı taraftarlar lider Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Gençlerbirliği'ni 1-0 yendiği karşılaşmada şike yapıldığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın maç öncesi yaptığı "Takımdan hiç memnun değilim. Son maçlarda sıkıntıları da olmadığı halde ligin sonu geldi diye bir vurdumduymazlık içindeler. Bu nedenle bir şey yapma olanağımız yok" sözlerine yer verildi. G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın daha önce de sarı-kırmızılı takımın taraftarını olduğunu defalarca dile getirdiği ve "Biz olamıyorsak, G.Saray şampiyon olsun" tarzında demeçler verdiği belirtildi.

HATALAR MİDE BULANDIRDI
Dilekçede ayrıca şu ifadeler kullanıldı: "Maçtan akla kalan iki enstantane ise kaleci Ferhat'ın ülkeyi ayağa kaldıran bir gol yemesi, diğeri de eski G.Saraylı oyuncu Stancu'nun son saniyede kaleci ile karşı karşıyayken topu rakibe ikram etmesidir. Kamuoyu vicdanını yaralayan bu beyanat ve maç içinde taraflı tarafsız herkesin tabiri caizse midesini bulandıran bu hataların araştırılması amacıyla yasal işlem başlatılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur. Soruşturma sonucunda suç unsuruna rastlanması durumunda ilgili şahıslara dava açılmasını Sayın Cumhuriyet Başsavcılığımızdan arz ve talep ederiz." Taraftarlar Sneijder'in golünde Ferhat'ın topa uzanabilecek durumda olmasına rağmen, elini çektiği görüşünü savunuyor.

Taraftarlar ayrıca G.Saray'ın eski futbolcusu Stancu'nun uzatmalarda El Kabir'in kafa pasıyla kaleci ile karşı karşıya kaldığını ve uygun durumda olmasına rağmen golü atmayarak kaleci Sinan'ın topu tutmasına izin verdiğini iddia etti.