Turizm can simidi oldu

Krizi az hasarla atlatan turizm sektörü ekonominin can simidi oldu. Kayı Group Başkanı, 'Türkiye'nin IMF'siz idare etmesinin tek nedeni turizm gelirleri' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2010 Güncelleme 13 Mart 2010, 01:06
Turizm can simidi oldu

İÇİNDEKİLER

Krizi, hantal rakiplerine göre daha hızlı hareket ederek ve çabuk karar vererek, birçok ülkeden iyi atlatan Türk turizmi ekonominin can simidi oldu. Kayı Group Başkanı Talha Görgülü, sektörün hızlı ve esnek davranması ile gelir düşüşünü frenlediğini belirterek, "Türkiye'nin IMF'siz idare etmesinin tek nedeni turizm gelirleri" dedi. Bu yıl da hızlı hareket edersek, İspanya ve Yunanistan'dan turist kapabileceğimizi kaydeden Görgülü, "Ayrıca bu yıl Yunanistan, İspanya ve Mısır, Türkiye ile ortak çalışmak istiyor. Ben buna sıcak bakmıyorum. Turizm kötü gidince ortaklık yapmaya kalkıyorlar" diye konuştu. Öte yandan sektöre destek verilmediğini vurgulayan Görgülü, "Rakip ülkeler turizmin gelişmesi için her türlü teşviği verirken, biz de ayakbastı ücretleri sessiz sedasız artırılıyor" dedi.

'1 milyar euro ciroya koşuyoruz'
Bünyesinde Adam&Eve Oteli, Sky Havayolları, Kayı Tur ve GTI'ı bulunduran Kayı Group'un hedefleri hakkında da bilgi veren Görgülü, şunları söyledi: Kayı Group, 2009'u yüzde 35 büyümeyle kapattı. 2010 hedefi en az yüzde 15 büyüme. 2009 ciromuz 700 milyon euroydu, 2010 hedefimiz 1 milyar euro. GTI Avrupa'da ilk 6 içinde, hedef ilk 3'e girmek. Sky'da 13 olan uçak sayımızı 17'ye çıkaracağız.

MEMURA PARA CEZASI

KOÇ GİBİ İSTİHDAM

3.9 MİLYON YOLCUYA ULAŞTI!