Japon dostluğu pekişti

2010'un Türkiye'de 'JAPON YILI' ilan edilmesi, iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirdi. Japonya bu yaz Kayseri'ye konsolosluk açmaya hazırlanıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2010 Güncelleme 06 Ocak 2010, 09:45
Japon dostluğu pekişti

İÇİNDEKİLER

Ertuğrul Fırkateyni'nin 120 yıl öncesi batışıyla başlayan dostluk köprüsünde, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkiler konsoloslukla pekiştiriliyor. Japon Büyükelçi Nobuaki Tanaka, ülkesinin Kayseri'de konsolosluk açacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2008 yılında ülkesine yaptığı ziyaretin büyük bir sevinçle karşılandığını anlatan Büyükelçi Tanaka, "Konsolosluğun Kayseri'de açılmasında Cumhurbaşkanı Gül'ün etkisi oldu mu?" sorusuna, "Doğrudur" yanıtı verdi.
Nobuaki Tanaka, iki ülke halkının her zaman birbirine sempati ile baktığını anlatırken, ince bir ayrıntıyı da, "Ama halklar birbirini tanımıyor" diye özetledi. Tanaka, Ertuğrul Fırkateyni'nin battığı yerde çocukların 'Ali, Yasemin' gibi Türkçe isimleri olduğunu söyledi. Ayumi ve Hadise'nin de kültür ve sanat elçiliğine büyük önem verdiğine dikkat çeken Tanaka, "Japonya'da en çok sevilen sanatçı Fazıl Say'dır. Ben onu ve Gülsün Onay'ı çok beğenirim. Hadise çok güzel" dedi. Japon Kültür Merkezi'nde görkemli bir törenle resmi açılışı yapılan 'Japon Yılı' ayrıca turizm sektörüne de katkı sağlayacak. 2003'ün Japonya'da Türk yılı olarak kutlanmasıyla birlikte Türkiye'ye gelen Japon turist sayısında patlama yaşandığını söyleyen yetkililer, bu yıl yapılacak kutlama ve etkinliklerin de Japon turist sayısına yansımasını beklediklerini ifade etti.

Sahne şovu büyüledi
Japon Yılı'nın startının verildiği gece Japon sanatçıların müthiş şovuyla renklendi. Japonya'nın geleneksel kıyafeti kimonadan esinlenip tasarlanan kıyafetler, ünlü ney ve davul sanatçılarının müziği eşliğinde tanıtıldı. Gösteri davetlilerden büyük alkış aldı.

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ SORULARI

CESARETİNİZ VAR MI?

İNANILMAZ TIBBİ VAKALAR

İŞTE KURUŞU KURUŞUNA EMEKLİLERİN YENİ MAAŞLARI