Tacizden bıktım

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Tacizden bıktım
Ablacığım ben 17 yaşındayım. İzmir'de 6 aydır ablamın yanında kalıyorum . Bebeği olacak diye ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama eniştem tarafından tacize uğruyorum. Ablamı bu durumda üzmek istemiyorum ama çok üzgünüm. Ablamın yol yakınken dönmesini istiyorum ama bir bebek bekliyorken bu nasıl olur bilmiyorum. Eniştemi sevmiyor ve hiç güvenmiyorum. Bu durumu ablama söylemelimiyim? Rumuz: Turnam

CEVAP
Bence su sıra ablana söylemen hiç doğru olmaz. Sağlıklı bir ruh hali hamilelik döneminde, beslenme kadar önemlidir. Bu yüzden bir süre sessiz kal. Ve bence kendine bir maazeret bulup evine dön. Gerekirse annenle sıkıntını paylaş.
Sen herşeyi kendinde tutsan da hatanın kokusu bir yerden çıkar. Şimdilik sen herşeyi zamana bırak. Oldu mu? Sevgiler..

ERKEK OLMAMI İSTİYOR
Ablacığım eşimle severek evlendim. Kısa sürede onu tanıdım ama tuhaf huylarının olduğunu sonradan farkettim. Benim toplum içinde sürekli bir erkek gibi giyinmemi istiyor. Güzelim saçlarımı onun için kısacık kestirdim. Şimdi de erkek gibi giyin diyor. Başlarda kıskançlık için böyle davranıyor sanmıştım ama sanırım o bir hasta. Ne yapacağımı bilmiyorum, çünkü onu seviyorum. Rumuz: Berna Ç.

CEVAP
Sevgili Berna'cığım. Bu durum senin sosyal yaşantını etkileyip, rahatsız edecek kadar sıkıntı veriyorsa önce onunla konuş. Ve ne yapmak istediğini tam olarak anlamaya çalış. Ben ortada çok büyük bir sorun göremiyorum. Tarzlar ve zevkler de zamanla geçicidir. Ayrıca sana doğru gelmeyen birşeyi yapmak zorunda da değilsin.


Jale UZ