Beşiktaş'ta en önemli gol silahı! Takım Kamerunlu yıldız Vincent Aboubakar'ın gol atamadığı maçlarda sıkıntı yaşıyor

Beşiktaş, Kamerunlu yıldızın son iki sezonda skor yapamadığı 8 maçta 2 galibiyet alırken 4 beraberlik ve 2 yengi yaşadı. Afrika Kupası’na gidecek yıldızın yokluğunda Siyah-Beyazlı takımın göstereceği performansı merak konusu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2023 Güncelleme 05 Ekim 2023, 07:00
Beşiktaş’ta en önemli gol silahı! Takım Kamerunlu yıldız Vincent Aboubakar’ın gol atamadığı maçlarda sıkıntı yaşıyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın hücumdaki en etkili gol silahı olan Kamerunlu yıldız Vincent Aboubakar ile ilgili ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Beşiktaş'ın yıldız futbolcunun son iki sezonda skor katkısı yapamadığı 8 maçta sadece 2 galibiyet alması dikkat çekti.

Siyah-Beyazlı takım 8 maçlık periyotta 4 beraberlik 2 de yenilgi yaşadı. Kamerunlu futbolcunun oynamadığı maçlarda gol ve pozisyon üretmekte sıkıntı çektigi görüldü. Yıldız futbolcunun ülkesi Kamerun'la 13 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Afrika Kupası'na gidecek olması teknik direktör Şenol Güneş'i düşündürüyor.

5-6 MAÇ OLMAYACAK
Yıldız futbolcunun turnuva boyunca Siyah-Beyazlı takımı 5-6 maç yalnız bırakması bekleniyor. Güneş'in Aboubakar'ın yokluğunda bu sorunu nasıl çözeceği merak konusu. 31 yaşındaki yıldız futbolcu bu sezon Beşiktaş formasıyla çıktığı 14 maçta 8 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

HÜCUM GÜCÜ YARIYA İNER
Takvim'in usta yazarı Oktay Derelioğlu, Kamerunlu yıldızla ilgili, "Afrika Kupası'nın planlaması daha önce yapılmalıydı. Aboubakar bu takımın yüzde 70'i. Gol yükünü çeken oyuncusu. O oynamadığı zaman Beşiktaş üretemiyor. Aboubakar Afrika Kupası'na gittiğinde takımın hücum gücü yarıya iner. Bu yüzden de Muleka'nın, Ante Rebic'in ve Cenk Tosun'un form grafiğini acilen yukarı çekmesi gerekiyor" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN