Trabzon’un eksiği Aslan'ın silahı çok!

Turhan: G.Saray’ın puan kaybına tahammülü yok. Diagne ve takımın patlama yapacağını düşünüyorum... Mandıralı: Sakatlar büyük bir problem. Trabzonspor erken gol yememeli. Bunu başarırsa derbiye ortak olabilir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2019 Güncelleme 08 Şubat 2019, 08:01
Trabzon’un eksiği Aslan’ın silahı çok!

İÇİNDEKİLER



Türkiye
pazar günü TT Stadı'nda oynanacak Galatasaray- Trabzonspor maçını büyük bir heyecanla bekliyor... TAKVİM'in iki usta yazarı Evren Turhan ve Hami Mandıralı, üst sıraları çok yakından ilgilendiren bu karşılaşmayı yorumladı... İki yazara göre hem saha avantajı hem de Trabzon'un sakat isimlerinin çokluğu nedeniyle Galatasaray galibiyete bir hayli yakın.



​PATLAMA MAÇI OLABİLİR
Tabii ki G.Saray tabii ki favori... Hem yeni transferlerin takıma olumlu etkisi hem de puan kaybetme lüksü olmaması nedeniyle Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum. Özellikle ilk maçına çıkacak olan Diagne ile birlikte takımın patlama yapacağını düşünüyorum. Feghouli de çok formda. İki maçtır gol atıyor. Gecenin kilit isimlerinden birisi olacaktır. Trabzonspor'un eksikleri de Galatasaray için büyük avantaj. İki kenar beki Pereira ve Novak yok, Onazi zaten sezonu kapattı, Sosa'nın durumu da belirsiz. Gençler çok iyi mücadele ediyor ama böyle maçlarda tecrübe lazım. Ancak Trabzonspor her şekilde tehlikeli bir takım. Galatasaray'ın Alanya ve Hatay maçındaki görüntüde olmaması lazım. Olmayacaklarını ve üç puanı alacaklarını da düşünüyorum. (EVREN TURHAN)



​ERKEN GOL YEMEMELİ
Görüntü itibarıyle Trabzonspor çok genç ve dirençsiz bir takım. Önemli oyuncular yok. Galatasaray'ın iyi oyuncuları var. Galatasaray erken gol bulursa işler değişebilir. Trabzonspor'un gençlerle oynaması güzel ama dezavantaj da. Ne olursa olsun sahada Trabzonspor olacak. Sakatların duruma da önemli tabii... Uğurcan ile Novak'ın durumu belirsiz. Onların oynayıp oynamayacağı da maçın kaderini belirleyecek. Sosa çok önemli... Zor bir maç olacak. İlk golü atan takımın moral motivasyonu arkasına alacak. Trabzon maçı kaybetse bile Ünal hocaya kimse birşey diyemez. Dolayısıyla eli kolu bağlı bir takımdan bahsediyoruz. Hocanın da bu maçın neticesi ne olursa olsun korunması gerekir. G.Saray'a karşı kontrolül oynaması lazım. Topun kendi kalmasını sağlaması lazım. G.Saray topa sahip olursa Trabzonspor'un işi zor. Rodallega ile Ekuban birlikte oynar ama Ekuban'ın hareketli olması lazım. (HAMİ MANDIRALI)