Futbola terör molası

Beyoğlu'nda yaşanan terör saldırısının ardından dünkü derbi öncesi İstanbul Emniyeti'ne ciddi istihbaratlar geldi. Maça saatler kala İstanbul Valiliği sürpriz karar aldı. Sabah saatlerinden itibaren Türk Telekom Arena didik didik arandı... Stat çevresinde kuş uçurtulmadı.. . Saat 17.00'de stat kapıları açıldı. Valilik önce maçın seyircisiz oynanacağını açıkladı. Taraftarlar stattan çıkartıldı. Galatasaray, 'Seyircisiz oynamayız' dedi. Valilik, kulüpler ve TFF ile görüştü. Maçın ertelendiği açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2016 Güncelleme 21 Mart 2016, 00:20
Futbola terör molası

İÇİNDEKİLER

Yılın derbisi güvenlik gerekçesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. İstanbul'da yaşanan hain terör eylemi sonrasında Emniyete sayısız telefon geldi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması gereken maçı derbiye saatler kala erteledi. Türk Telekom Arena'da dün sabah saatlerinden itibaren müthiş bir güvenlik önlemi alındı.

SON GÜVENLİK TOPLANTISI
Stat çevresi polisler tarafından didik didik arandı. Adeta kuş uçurtulmadı... Herşey yapılan son güvenlik toplantısı sonrasında değişti! İstanbul Valiliği gelen ciddi istihbaratlar karşısında maçı önce seyircisiz oynatma kararı aldı. 17.00'de stada giren taraftarlar yapılan anonsun ardından tek tek stattan çıkartıldı. Galatasaray cephesi, "Derbiyi asla seyircisiz oynamayız" açıklaması yaptı. Bunun üzerine Valilik, kulüpler ve TFF ile görüşme yaptı. Derbi ileri bir tarihe ertelendi. İşte yaşananlar...

1- 10.00'DAN İTİBAREN TAM 5 DEFA ARANDI!
TT
Arena'da 1.100 güvenlik görevlisi, 1.600 emniyet mensubu toplam 2.700 kişi görev yaptı. Saat 10.00'dan itibaren gelen istihbaratlar üzerine tam 5 kez stat içinde ve çevresinde bomba araması yapıldı.

2- HELİKOPTER VE DRONE İLE HAVADAN GÜVENLİK
STAT çevresinde güvenlik güçleri helikopter ve drone'lar ile kuş uçurtulmadı. Drone'lar ile çekilen fotoğraf ve videolar, İstanbul Emniyeti'ne canlı olarak aktarıldı. Emniyet her türlü olasılığı değerlendirdi.

3- SEYİRCİSİZ OYNAMA FORMÜLÜ DENENDİ!
Yapılan son toplantı sonrasında, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbinin seyircisiz oynanacağı açıklandı. Ancak bu formüle G.Saray cephesi karşı çıktı. Maçı seyircili oynayabileceklerini açıkladı.

4-TARAFTARLAR 17.00'DE STATTAN ÇIKARTILDI
İstanbul Valiliği'nin aldığı karar stat hoparlöründen taraftara duyuruldu. Saat 17.00'den sonra Türk Telekom Arena'da yer alan taraftarlar stattan çıkartıldı.

5- G.SARAY REST ÇEKTİ DEV DERBİ ERTELENDİ
Derbinin
seyircisiz oynanacağının açıklanması sonrası G.Saray Yönetimi, Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Valilik ve TFF ile görüştü. Derbinin ertelendiği açıklandı.

6- FENERBAHÇE HİÇBİR ZORLUK ÇIKARMADI
Derbinin erteleme görüşmeleri sırasında Fenerbahçe cephesi, karara saygı duyduklarını belirterek, İstanbul Valiliği'ne hiçbir zorluk çıkarmadı.

28 NİSAN'DA OYNANABİLİR!
Erteleme
kararı sonrasında derbinin ne zaman oynacağı merak konusu. 19 ve 21 Nisan tarihleri arasında kupa maçları oynanacağından en mantıklı tarihin 28 Nisan Perşembe günü olduğu öğrenildi.