800 milyonluk dev açılış

Mersin'de 20-30 Haziran arasında yapılacak Akdeniz Oyunları için yapılan ve 800 milyon TL'ye mal olan tesisler görkemli şekilde açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılışta, "Buraya alınteri döken herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2013 Güncelleme 10 Haziran 2013, 01:43
800 milyonluk dev açılış

İÇİNDEKİLER

Türk sporu dün yeni bir tesis kazanmanın gururunu yaşadı. Mersin'de 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak 17. Akdeniz Oyunları için yaklaşık 800 milyon TL'ye yapılan dev spor tesisleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu'nda yapılan açılışa Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. Ayrıca Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, salona adı verilen Servet Tazegül ve çok sayıda Mersinli katıldı. Mersinliler salonu tıklım tıklım doldururken Akdeniz Oyunları için bestelenen '3 kıta tek yürek' marşına eşlik ettiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salonu doldurmasından sonra büyük bir coşku yaşandı. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "17. Akdeniz Oyunları'na evsahipliği yapacak olan Mersin'i bir kez daha tebrik ediyorum" diye konuştu.

18 AY İÇERSİNDE 11 YENİ TESİS İNŞA ETTİK
Mersin'deki bu tesisin hayırlı olmasını dileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu oyunlar Yunanistan'da yapılacaktı. Ancak Yunanistan ekonomisinde yaşanan krizden dolayı orada yapılamadı. Normal şartlarda böyle büyük organizasyonun hazırlıklarına 6 yıl önceden başlanırdı. Ancak biz 18 ay öncesinde hazırlıklara başlamamıza rağmen 11 yeni tesis inşa ettik" ifadesini kullandı.

HELİKOPTERLE DOLAŞIRKEN GURUR DUYDUM
Tesislerde teknolojiden sağlığa kadar tüm hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Sıfırdan inşa ettiğimiz tesisler ikmal ve onarım çalışmaları için 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Helikopterle stadyumun üzerinde dolaşırken gurur duydum. Buraya alınteri döken herkese teşekkür ediyorum. Mersin'i dünya spor gündeminin ilk sıralarına taşıyoruz" diye konuştu.

KARINCALAR GİBİ ÇALIŞTIK
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 18
ay gibi kısa bir sürede Mersin'deki tesisleri bitirdiklerini söyledi. Kılıç, "Bizim elimizde kazma kürek yok. Bizim elimizde sevgi çiçekleri var. 18 ayda karıncalar gibi çalışarak bu işleri yaptık. Durmak yok yola devam" dedi.

ERDOĞAN BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Mersin'deki dev tesis- na kadar düşünülürken modern bir görüntü veriyor. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da açılışta yer aldı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tesislerin açılışında birer konuşma yaptılar.

İSTANBUL 2020'NİN PROVASI
İstanbul 2020
'nin provası olarak değerlendirilen Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı Mersin'de 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu çok modern bir şekilde inşa edildi.

GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Erdemli ilçesinde yer alan atış poligonu Avrupa'nın en büyük poligonu olarak gösteriliyor. Tenis kompleksi, kapalı yüzme havuzu, 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu, 4 bin 500 kişilik Nevin Yanıt Atletizm kompleksi, 4 bin 500 kişilik Olimpikköy, Bocce sahası, 1000 kişilik ritmik cimnastik salonun da aralarında bulunduğu 20'ye yakın tesis göz kamaştırıyor.