Letonya sendromu

A Milli Takım, Almanya'daki ilk hazırlık maçında Letonya'ya diş geçiremedi. İlk yarıda Olcay ve Selçuk ile 2-0'ı bulan Milliler, rakibiyle son olarak 10 yıl önce karşılaşmış, 2-0 öndeyken iki gol yemiş ve Avrupa Şampiyonası vizesini alamamıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2013 Güncelleme 29 Mayıs 2013, 00:49
Letonya sendromu

İÇİNDEKİLER

Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Eleme Grubu maçları öncesi Almanya'da yaptığı hazırlık kampındaki ilk özel maçta Letonya ile 3-3 berabere kaldı.

İLK YARI SİLİNDİR GİBİYDİK
Gollerimizi 8. dakikada Olcay Şahan, 23'te penaltıdan Selçuk İnan ve 59'da Veysel Sarı kaydetti. Letonya'nın golerini ise 53. dakikada Gauracs ile 68 ve 84'te Sabala kaydetti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Millilerimiz, 8. dakikada Olcay Şahan'ın golüyle erken golü bulmayı başardı. Sol kanattan yapılan ortaya Olcay Şahan ön direkte kafayla dokundu ve Millilerimiz Letonya karşısında 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARI ADETA DURDUK
Dakikalar 23. dakikada sahneye çıkan ise Selçuk İnan ve penaltısı oldu. Ceza sahası içinde düşürülen Sefa Yılmaz'ın pozisyonu penaltı olarak değerlendirildi. Topun başına gelen Selçuk İnan, farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı sona erdi. 53'te Gauracs farkı 1'e indirdi. Veysel Sarı, harika şutuyla 59'da skoru 3-1 yaptı. Sonrasında ise sahneye Sabala çıktı. Attığı iki golle maçın skorunu belirledi. Ay-Yıldızlılar, 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play- Off maçlarında karşı karşıya geldiği Letonya ile 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan ilk mücadeleyi 1-0 kaybederken, 19 Kasım 2003'te İnönü Stadı'ndaki rövanş maçında İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleri ile öne geçtikten sonra rakibin gollerine engel olamamış ve filelerine giden 2 gol ile birlikte finallere gitme şansını da kaybetmişti.

VEYSEL İLK SINAVINDA GOLLE TANIŞTI!
Letonya karşısında ilk kez milli formayı giyen Eskişehirsporlu futbolcu Veysel Sarı, ilk maçında golle tanışmış oldu. Ay- Yıldızlılar'ın 3. golünde harika bir vuruşla ağları sarsan Veysel, taraftarlardan da bol bol alkış aldı. Öte yandan, Almanya'daki karşılaşmaya gurbetçi vatandaşlarımız oldukça fazla ilgi gösterdi. Taraftarlarımız maç öncesi ve sonrası yıldız oyuncularla bol bol fotoğraf çektirdi.