Özen'le hoca aranıyor

Beşiktaş, Fenerbahçe'de Daum, Zico ve Aragones'in yardımcılığını yapan Önder Özen'i futbolun başına getirdi. Özen'in, "Hocamız uluslararası başarısı olan, 56-57 yaşlarında biri olmalı" demesi dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 00:22
Özen’le hoca aranıyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Fenerbahçe'de 7.5 sene görev alan, altyapıda çalışan, teknik direktörler Daum, Zico ve Aragones'in yardımcılıklarını yürüten Önder Özen'i futbol direktörlüğüne getirdi. Özen'le 3 yıllık sözleşme yapıldı. Akaretler'deki kulüp binasında düzenlenen imza törenine Başkan Fikret Orman'la birlikte katılan Özen, "Beşiktaş'ın teknik direktörü olmak benim haddime değil... Beşiktaş teknik direktörü uluslararası başarısı olan, 56-57 yaşlarında, olgunlaşmış biri olmalı" diyerek hoca konusunda sanki ipucu verdi.

FUTBOLLA İLGİLİ HERŞEY ÖZEN'DEN SORULUR...
Başkan Orman, futbolun Özen'in önderliğinde yürütüleceğini belirterek, "Teknik direktör, futbol direktörüne; futbol direktörü de yönetim kuruluna sorumlu olacak. Hocayla ilgili görüşmeleri futbol direktörü yapacak. Yönetim karar verecek. Futbolla ilgili altyapı da dahil herşeyin sorumlusu futbol direktörü olacak" dedi.

A TAKIMDA YENİDEN YAPILANMA...
Özen, yıldız transferine karşı olduğunu belirterek, "A takımda 24 oyuncu olacak. 8'i uluslararası standartta, 8'i A milli ve ümit milli takım kalitesinde, son 8'de 4 tane Türk oyuncunun yanı sıra 4 tane özkaynaktan çıkmış oyuncu olacak" dedi.

AYBABA GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ...
Başkan Orman, "Samet Aybaba, kendisiyle değil avukatıyla görüşmemiz gerektiğini söyledi. Biz de avukatını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

FUTBOLA 100 MİLYON $
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbol direktörlüğüne getirilen Önder Özen'in imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Orman, "Futbol takımımızın bütçesi önümüzdeki sezon 100 milyon doların üzerine çıkacak. Bu bütçedeki bir kulübün bireysel isteklerle, izleme ve araştırma yapmadan bir organizasyon içinde olması mümkün değil. Beşiktaş'ın artık bir futbol direktörü var" dedi. Orman, en büyük amaçlarının Avrupa'da kupa kaldırmak olduğunu belirterek, "Yeni oluşturacağımız kurumsal yapımızla bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

18 AYDA BAŞARAMAZSAM BIRAKIR GİDERİM!
Beşiktaş'la futbol direktörü olarak 3 yıllık sözleşmeye imza atan Önder Özen, "Kulüp disiplinine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu konuda ekip olarak çalışmalar yapacağız. Kontratım 3 sene ama, kendime verdiğim süre 18 ay. Bu süre içerisinde başarılı olamazsam kontrat çekmecede kalır. Vedalaşır, ayrılırız..." ifadelerini kullandı.

ÖZEN'DEN İLK VETOYU ZICO YEDİ
Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları sürerken futbol direktörlüğüne getirilen Önder Özen'in bir dönem Fenerbahçe'de yardımcılığını üstlendiği ve adı Siyah-Beyazlılar'la anılan Brezilyalı Arthur Zico'yu veto ettiği öğrenildi.

İŞTE ÖNE ÇIKANLAR:
Beşiktaş'ta yüksek maliyetli simler isteyen Magath'ın adı gündemden düşerken Bielsa, Ertuğrul Sağlam, Şenol Güneş ve Daum ağırlık kazandı.