Burak'ı satmayın dedim dinlemediler

F.Bahçe'de transferlere ben karar vermedim. Israrla Burak'ın kalmasını istedim ama onlar gidip Gökhan Ünal'ı aldılar... Bana, "Burak'ı zor yönlendirirsin" dediler... Denizli maçında futbolun dışında olaylar vardı. Tekrar Fenerbahçe’ye dönmek isterim. Drogba ve Sneijder Türk futbolu için çok önemli. Alex’le hiç sürtüşmem olmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2013 Güncelleme 21 Şubat 2013, 00:12
Burak’ı satmayın dedim dinlemediler

İÇİNDEKİLER

Önceki akşam, Abdullah Avcı ile birlikte Sarıyer'de Balıkçı Kahraman'daydım... Sanatçı dostumuz Gökhan Tepe'nin doğum günü bir konsere rastgeldiği için kutlayamamıştık da, hem doğum günü hem de hasret gidermek için biraraya geldik.Yemeğimizi yerken birden masada hareketlilik oldu.

İki ünlü teknik adam aynı masada
Mkanın üst katında oturan Christoph Daum, Abdullah Avcı'yı gördü. Büyük bir nezaket örneği gösterip masamıza gelirken, Abdullah hoca da hemen ayağa kalktı ve aynı nezaketle Daum'u karşılayıp masasına gitti. Ardından Türk futbolu için büyük önem taşıyan iki teknik adamın sohbeti başladı. Daum, Galatasaray- Schalke maçını bir Alman kanalında yorumlamak için İstanbul'a geldiğini söyledi. Tabii ki söz Milli Takım'a geldi. Daum, Türk futbolunun en büyük sorunun altyapı olduğunu söyledi ve ekledi: "Eğer bu sorunu çözemezseniz kalıcı başarılar hayal olur"... Göreve geldiği ilk günden bu yana altyapı konusunda çok önemli projeleri hayata geçiren Abdullah hoca da Daum'un sözlerini onayladı ve "Çok haklısınız. Biz de bunun için uğraşıyoruz" yanıtını verdi. Daum, Fenerbahçe yıllarına yönelik bir itirafta da bulundu: "Maçları kazanmaya o kadar konsantre olmuştum ki ben de altyapıya gerekli önemi gösteremedim"... O sırada mekanda bulunan bazı kişiler de masamıza gelip Abdullah hoca ve Daum'la hatıra fotoğrafı çektirdi. Daum dün de bir TV kanalına önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar:

Kanat oyuncusu istedim ama forvet aldılar
Fenerbahçe'de görev yaparken Sadece 2003-2004 ve 2004-2005 sezonunda bütün transferler benim isteğimle oldu. Bundan sonraki yıllarda benim etkim olmadı. Gökhan Ünal'ın kişiliğine söyleyecek bir şeyim yok. Fakat benim listemde kanat futbolcuları vardı. Santrafor aramıyordum. Defalarca söylememe rağmen Gökhan'ı aldılar. Burak Yılmaz'la çalışmak istedim. Fakat bana "Burak'ı çok zor yönlendirirsin. Onu satalım" dediler.

Alex'e sadece ufak uyarılarım olmuştu
Denizli maçında yeteri kadar şansımız vardı ama top kaleye girmedi. Bunun dışında başka olaylar da vardı ama şimdi bunu konuşmaya gerek yok. Her antrenör gibi neticelerden ben sorumluyum. Ne kadar iyi oynasanız da derbileri kazansanız da neticede şampiyonluk geçerlidir. Alex'le hiçbir zaman sürtüşmem olmadı. Ama ona top rakip alana geçtiğinde savunma yapmadığı için bazen uyarılarım olmuştur.

Unutamadığım futbolcu Ümit Özat
Türkiye'yi çok seviyorum. Fenerbahçe'de çalışmayı da tekrar isterim. Sneijder ve Drogba hakkında yorum yapmaya gerek yok. Türk futbolunun imajı açısından da çok önemlidir. Arada unutabileceğim futbolcular olursa özür dilerim. Vazgeçemediğim futbolculardan biri Ümit Özat'tır. Tuncay, Hooijdonk, Rüştü ve Volkan da benim için çok önemlidir.

Nobre için 'gönderin' dedim!
Denizli maçından önce Nobre'nin gönderilmesini istediğim doğrudur. Daha iyi futbolcular almak istediğim için bu listeyi vermiştim. Doymuş futbolcular değil Avrupa'da ve ligde daha fazla katkı sağlayacak oyuncular almak istiyordum.

Aziz Yıldırım efsane başkandır
Ben Aziz Yıldırım'la çok iyi çalıştım. Son dönem hariç her zaman iyi çalıştık. Benim için "Efsane Başkan"dır. Sürtüşmelerimiz muhakkak olmuştur ama bu F.Bahçe'nin iyiliği içindi. Onun F.Bahçe için yaptıklarını değerlendirecek olursanız; stadıyla, tesislerle, yaptığı transferlerle bunu görürsünüz.

Aykut'a elimi uzattım ama benden kaçtı
Aykut'la çalışmak için elimden geleni yaptım. Ona dostluk elimi uzattım ama ondan karşılığını asla göremedim. Aykut bana sportif direktör olduğunda Yıldırım bana "Ona yardımcı ol" dedi. Ama o bana hiçbir zaman yakınlaşmadı. Aykut'un Türk futbolunda çok değerli bir yeri olduğunu söylemeliyim. Çok başarılı bir futbolcuydu. Ben, Aykut'la devamlı çalışmak istedim. El ele verip çalışsaydık kesin şampiyon olurduk. Aykut her zaman benden kaçtı.

Aynı fikirdeyiz: Sorun altyapıda
Daum'la çok sıcak bir sohbet gerçekleştirdiklerini söyleyen Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Buluşmamız tesadüfen oldu. Samimi bir ortamda futbol konusunda bilgi alışverişi yaptık. Sanırım aynı dili konuştuk. Almanya bizden az nüfusla birçok yıldız yetiştiriyorsa ülke futbolumuzda bir problem var demektir" diye konuştu.

Stoch'u bence Aykut'a sorun
Krasıc çok değerli bir futbolcudur. O yüzden Fenerbahçe'ye gelmiştir. Neden oynamadığını sorarsanız bunu yorumlayamam. Stoch'un neden oynamadığını bence Aykut Kocaman'a sorun. Çünkü çok iyi bir sezon geçirmişti.