Hido'ya tarihi doping cezası

Orlando Magic formasını terleten milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA'in doping politikasına uymayan bir madde kullandığı için 20 maçla cezalandırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2013 Güncelleme 14 Şubat 2013, 00:36
Hido’ya tarihi doping cezası

İÇİNDEKİLER

NBA'de Orlando Magic forması giyen milli basketbolcumuza tarihi ceza! Sezon başında eli kırılan ve uzun süredir sakatlığı nedeniyle parkelerden uzak kalan Hidayet Türkoğlu, doping kullandığı gerekçesiyle NBA yönetiminden ceza aldı.

KAS ARTIRICI ÖZELLİĞİ VAR
Hidayet'in NBA'deki anti-doping programını ihlal eden anabolik steroid maddesi, yani methenolone kullandığı belirtilirken milli basketbolcuya lig yönetimi tarafından 20 maç ceza verildi. Hidayet'in kullandığı methenolone maddesinin anabolik steroid olduğu ve kas kitlesini arttırmaya yaradığı biliniyor.

MADDİ KAYBI 2.9 MİLYON $
Türkoğlu kararla ilgili olarak, "Bu ilacın yasaklı olduğunu bilmiyordum ve almadan önce bunu kontrol etmedim. Vücuduma giren maddeden ötürü tüm sorumluğu üstleniyorum. Kulübümden, ligden, takım arkadaşlarımdan ve Magic taraftarlarından özür diliyorum. Hatamdan dolayı çok üzgünüm" diye konuştu. Milli oyuncunun, 20 maçlık maddi kaybı 2.9 milyon dolar olacak.

8. OYUNCU OLDU
NBA'de yasaklı madde kullanımından ceza alan sekizinci oyuncu olan Hidayet, NBA tarihinde 20 maçla en fazla cezayı alan isim oldu. Daha önce en fazla ceza 10 maçla OJ Mayo'nundu.

BU MADDEYİ İSTEMEDEN ALDI

Orlando Magic Genel Menajeri Rob Hennigan, "Hidayet bu maddeyi bilmeden aldı. Bunun istemeden yapılmış bir hata olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.