Türkiye nereye koşuyor

"Hedefimiz liderlik" deyip Türkiye'yi sıra takımı haline getiren Avcı, formanın değil primin peşinde koşan yıldızlar, sorun çözemeyen sorun yaratan TFF... Yabancı sayısı sınırsız ama altyapılarımız çok sınırlı, umudumuz gurbette, kulüpçülük Ay-Yıldızlı formanın önünde. Ve sonuç: Brezilya güle güle

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2012 Güncelleme 18 Ekim 2012, 00:49
Türkiye nereye koşuyor

İÇİNDEKİLER

Milli Takım, Budapeşte'de Macaristan'a yenilip Dünya Kupası şansını mucizelere bıraktı, ortalık karıştı... Herkes teknik patron Abdullah Avcı'yı hedef alıp 'istifa' çağrısı yaptı. TAKVİM Türk futbolunun büyük çöküşünü mercek altına aldı. TFF'den kulüp takımlarımıza, teknik heyetten futbolulculara kadar herkesin yanlışlarını ortaya çıkardı.

İŞTE TÜM YANITLAR...
Avrupa'nın en genç nüfusu olmamıza, milyon Euro'lar saçmamıza rağmen neden başarı bir türlü gelmiyor? Neden sıradan takımlar karşısında bile yenilgiler alıyoruz? Tek suçlu Avcı mı? Futbol Federasyonu üzerine düşeni yapıyor mu? Futbolcularımız Ay-Yıldızlı formanın hakkını veriyor mu? İşte yanıtları:

1- SÜREKLİ YAPILANIYORUZ AMA TAKIM OLAMIYORUZ
Ülkenin en iyileri Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Ersun Yanal, Abdullah Avcı geldi... Bir dünya devi Hiddink'i de denedik ama olmadı. Her seferinde sil baştan yaptık. 'Yeni yapılanma' diyerek takım olgusunu kaybettik. Sahada birbirine yabancı, ne yaptığımı bilmez bir hal aldık. Operasyonu kurtuluş saydık, istikrarı ucundan bile yakalayamadık.

2- 7.5 AYDA 35 FUTBOLCU DENEDİK, 11'İ BULAMADIK
Türkiye'ye önemli yıldızlar yetiştiren Avcı, 'Yeni bir Milli Takım' sloganıyla geldi. 7.5 ayda tam 35 futbolcu denedi ama bir türlü iskeleti bulamadı. Her maç farklı 11'le sahaya çıktı. Stoperler sürekli değişince defansımız evlere şenlik oldu. Gençleştirme operasyonunda sadece Semih ve Sercan'ı takıma monte edebildi. Formayı yine 'eskiler' kaptı.

3- HAMİT'TEN FUTBOLUMUZUN GERÇEĞİ: OTORİTE YOK
Oyuncu tercihleri, değişiklikleri hep tartışıldı. Ama asıl sorunu Macaristan maçı sonrasında Hamit Altıntop vurguladı. Avcı için, "Çok iyi bir insan, doğru teşhis yapıyor. Ama yeteri kadar sert değil" yorumunu yaptı. Abdullah Avcı, yıldızları ve egolarını yönetemedi. Formayı verdikleriyle iyi, yedek bıraktıklarıyla kötü geçindi. Tüm takımı bir türlü kucaklayamadı.

4- GURBETÇİYSEN GEL... FORMA SENİ BEKLİYOR!
Almanya'da oynayan her gurbetçiyi yıldız sandık. Hemen kadroya çağırıp forma verdik. Tunay Torun, Sercan Sararer, Mehmet Ekici gibi gençlerden Hamit, Nuri, Halil çıkarmaya çalıştık ama başaramadık. Süper Lig'deki genç yetenekleri görmezden geldik. Adaleti sağlayamadık, Milli Takım'ı 3 büyüklerden ibaret sandık.

5- KARADAĞ, İSRAİL, SLOVAKYA BİZİ SOLLADI!
Avrupa'nın en pahalı 7. ligine sahibiz. Kulüp takımlarımız milyon euro'lar harcıyor. Ama başarı hep hayallerde kalıyor. Bir zamanlar her takımın korkulu rüyası olan Milli Takım, Karadağ, İsrail ve Slovakya'nın bile gerisinde kaldı. 11 ayda 11 sıra düştük. Bu performansla Euro 2016'yı bile sıkıntıya soktuk.

6- SINIRSIZ YABANCI, SINIRLI ALTYAPI
Her gelen, yabancı sayısına bir artı koydu. Sınırsız yabancı olunca başarı garanti sandık ama yanıldık. Altyapıdan oyuncu yetiştireceğimize Afrika'dan ucuz 'yetenek' getirdik. Değerlerimizi yok saydık, 70 milyondan bir Hakan Şükür çıkaramadık.

7- AY-YILDIZI GEÇ!.. PRİM NE KADAR?
Milli formanın üzerinden prim pazarlıklığına oturduk. Romanya'ya yenilen takıma kıyak yapıp primi 50 bin dolardan 60 bin dolara çıkardık. 1 şehit ailesine sadece 30 bin TL ödendiğini unuttuk. Macaristan maçına 120 bin TL prim koyduk.

8- MİLLİ TAKIM OUT, BİZİM TAKIM İN!
G.Saraylılar Volkan'a, F.Bahçeliler Hamit'e sallıyor. Beşiktaşlılar ve Trabzonlular, "Bizim futbolcumuz yok. Bu takım benim Milli Takımım değil" deyip Ay-Yıldızlı formayı 2. plana atıyor. Herkesin aklında varsa yoksa Süper Lig şampiyonluğu.

9- TÜRKİYE FUTBOL(SUZ) FEDERASYONU!
Şike krizini çözmek için göreve gelen TFF bir türlü futbola vakit ayıramadı. UEFA, FIFA, derken Milli Takım hep üvey evlat gibi kaldı. Futbolun başına futboldan anlamayan sorumlular getirildi. Avcı'nın hatalarını kimse göremedi, uyarıları yapamadı.

10- TEORİDE LİDER, PRATİKTE DÖRDÜNCÜ
Kendimizi hala Avrupa'nın en iyi takımlarından biri sanıyoruz. Ama gerçekleri göremiyoruz. Liderlik hedefiyle yola çıkıp, sadece sıra takımı Estonya'yı yenip 4. sırada kalıyoruz. Hayal dünyasında yaşıyoruz, gerçeklerle hep yeşil sahada yüzleşiyoruz.

AVCI'NIN GÜLÜŞÜ TRAJiKOMiK
Macaristan'a 3-1 yenilmişiz, Dünya Kupası umutları tükenmiş... Ama teknik direktörümüz Abdullah Avcı verdiği röportajda gülümsüyor. İşte bu görüntü dün sosyal medyada günün konusu oldu. Futbolseverler bu tutumu nedeniyle tecrübeli hocayı eleştiri yağmuruna tuttu. Twitter'da Avcı'nın bu gülümsemesi trajikomik olarak nitelendirildi.

BAHİSTE 4-4 VURGUNU
İsveç'in skor 4-0'ken 4-4'e getirerek Almanlar'ı yıkması, İsveç'teki bir kişiyi zengin etti. 1 kişinin maç 4-1 iken canlı bahiste beraberliğe bastığı ve 1 milyon dolar kazandığı bildirildi.

Oğuz ÇETİN
Abdullah Avcı çok yetersiz
!
Takımın başındaki ismin tecrübeli ve bilgili olması gerekiyor. Bir genç takımda başarılı olur ama 6 genç aynı anda olursa takım sıkıntı yaşar. Teknik sorumlunun yarışmacı bir alanda yeterince tecrübeli olmadığını düşünüyorum. Günü kurtarmak adına milli takımda yeniden yapılandırma konuşulmamalı. Yapılanma alt yapıda olur.

Selçuk YULA
Yeniden mi yapılanalım!
Yeniden yapılanma diye birşey Milli Takım düzeyinde olmaz. O dedikleri alt yapıda olur. 30 yaşındaki futbolcular muhteşem oynayacaklar ama yeniden yapılandırma adı altında kesik yiyecekler. Bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz.

İlker YAĞCIOĞLU
İdeal 11'i bulamadı
!
90'lardan beri en başarısız olduğumuz turnuva başlangıcını yaptık. Avcı'nın en büyük hatası bir türlü kafasında ideal 11 oluşturamaması ve milli takımın bazı yıldızlarıyla arasının iyi olmaması.

Ahmet ÇAKAR
Çok şey kaybettik!
Biz salı gecesi sadece 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nı kaybetmedik. Teknik Direktör Abdullah Avcı'yı kaybettik. Futbol Federasyonunu kaybettik. Ama en önemlisi Türk halkını kaybettik.

TWİTTER NOTLARI
@ceyhunyilmaz Abdullah Avcı: "En büyük sorun istikrar" demiş. Hocama bu noktada katılmıyorum. İstikrarlı bir şekilde yeniliyoruz.
@Kfilizfidanoglu Abdullah Avcı'nın gülüşü bana Erol Taşı hatırlattı.
@melihozgor Abdullah Avcı'nın Aykut Kocaman'ın kayıp kardeşi olduğuna artık kesin olarak inanıyorum.
@ipekmahir Haydi milliler Andorra'yı yenın destan yazın! Andorra Avrupa'da şirin bir kasaba. Bakkalıy la mana vıyla kasa bıyla mü thiş bir kad roları var: