'Doğru yerde değilim'

Giriş Tarihi 11 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2011, 00:08
’Doğru yerde değilim’

İÇİNDEKİLER

Play-off'lara kaldığımız için mutlu olduğunu söyleyen Hiddink sözlerine şöyle devam etti: "Amacımıza ulaştık. Almanya, Belçika, Avusturya gibi takımlara karşı bunun zor olacağını biliyorduk, ancak başardık.

"MAÇA İYİ BAŞLADIK"
Türk futbolu için zorlu geçen bu süreçte önemli bir sonuç aldık. Aslında zor bir maç olmadı, maça iyi başladık ve topa sahip olarak iyi oynadık. Ancak gol bulamayınca yine duygular devreye girdi ve fazla heyecandan hatalı paslar yaptık. Kazım'la önemli bir gol kaçırdık ancak ikinci yarıda kontrollü bir oyun oldu. Ve kazandık" dedi.

"DOĞRU YERDE DEĞİLİM"
Milli futbolcuların duyguların devreye girmesiyle hatalar yaptığını ve bu durumun doğru bir şey olmadığını savunan Hiddink, "Duygularla tam olarak kastettiğimiz şey, eğer heyecan yaparak büyük takımlara karşı başarısız olmaksa görevimizi yapamamaksa, bu benim oyun tarzım değil. Tutku tabii ki önemli ama duygular yaratıcılığımızı engelliyorsa bu kötü. Eğer duygu ile oynamak başarısızlığa sebep olacaksa, duygu ile oynamayı istememek lazım. Eğer buna rağmen duygulu oynamamız isteniyorsa demekki ben doğru yerde değilim ya da yanlış kişi doğru yerde diyebiliriz" dedi.

"ELEŞTİRİLERİ OKUMUYORUM"
Milli takım eleştirilmesine de değinen Hiddink, "Eleştiriler özellikle büyük harflerle yazıldığı zaman ben okumuyorum. Eğer eleştirilere bakarsak maçtan bir gün sonra iki gün sonra analizi yapılırsa, oyunda tutkulu değil çok heyecanlı olduğumuz görülür. Ben oyuncularımın duygularını kaybettiklerini düşünmüyorum" dedi.

"RADİKAL DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK"
Play-off'larda kadro konusunda herhangi bir değişikliğin olup olmayacağının sorulması üzerine, bu konuda herhangi bir radikal kararının olmadığını söyleyen Hollandalı hoca, "Ligler devam edecek Avrupa'da oynayan oyuncularımız var bazıları Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. Ligin sürmesi oyuncularımın fiziksel gücünü arttıracak. Daha da rekabetçi bir takımla Play-off'lara katılacağız.

Ben burada olduğum sürece oyuncularımız uluslararası standartlar ne ise onları yapıyor olacak. Radikal bir değişiklik olmayacak belki sakatlık sebebiyle değişiklikler olur" dedi.