Kod adı +30 bin

TFF, "Seyircisiz maçlarda kadınlar ve çocuklar stada girebilir" deyince taraftar grupları sanal alemde birleşti. Hedef Manisa maçında 30 binin üzerinde seyirci toplamak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2011 Güncelleme 19 Eylül 2011, 00:00
Kod adı +30 bin

İÇİNDEKİLER

Futbol Federasyonu, cumartesi günü yaptığı açıklamada "seyircisiz" maçların artık "seyircili" oynanacağını duyurdu. Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklikle, talimat ihlali nedeniyle seyircisiz oynanmasına hükmedilen maçları kadın izleyiciler ile yanlarında anneleri olmak şartıyla on iki yaş ve altı çocuklar ücretsiz olarak takip edebilecek.

SAMANDIRA'DAN KONVOY KALKACAK
Talimattaki bu değişiklik sonrası Fenerbahçe'nin yarın Manisa ile oynayacağı karşılaşmada kadın ve çocuklar maça alınacak. İnternet üzerinden organize olan taraftarlar, 30 binin üzerinde kadın ve çocuğun tribünde olmasını hedefliyor. Fenerbahçe TV'den de bu konuyla ilgili sürekli yayınlar yapılarak kadın ve çocuklar stada davet ediliyor. Yetişkin erkek taraftarlar ise Manisa karşılaşmasında, tıpkı Ordu maçında olduğu gibi takımı Samandıra'daki tesislerden stada kadar konvoyla getirecek. Maç sırasında da stat dışında tezahüratlarla destek verecekler.

FENERLİ KARARI BEĞENDİ
TFF seyircisizi oynama cezası verilen maçları kadınların ve çocukların ücretsiz izleyebileceği kararı alması Fenerli taraftarları sevindirdi.

BİZDEN BAŞKA UYGULAYAN ÜLKE YOKTU!
Forumlara katılan bayan taraftarlar, "Nihayet olumlu bir karar alındı. Seyircisiz maç oynatan başka ülke yoktu" yorumunda bulundular. Bir çok Fenerbahçeli de "Zaten maçlarımıza çok sayıda bayan taraftar geliyordu. Erkeklerın başardığı kadar tezahürat desteği veremeseler de seslerini duyuracaklardır. Ama rakibi baskı altına almak kolay olmayacak" ifadesini kullandı.

ÇOCUKLAR EVİNE ÇOK GEÇ GİDECEK
Seyircisiz oynama cezası verilen maçlara kadın ve çocukların alınması kararı olumlu karşılanırken, F.Bahçe-Manisa maçının 20.00'de başlaacak olması okul çağındaki çocukları olumsuz etkileyecek. Çünkü çocuklar maçın ardından evlerine ancak gece yarısı dönebilecek ve ertesi günü yine okula gidecek. Bu tür maçların daha erken saate alınması da gündeme gelebilir.