El Fatiha!

2002 Dünya 3.'sü, 2008 Avrupa 4.'sü Türkiye maalesef G.Afrika'daki Dünya Kupası'ndayok... Ay-Yıldızlılar, Çarşamba günü Ermenistan'la Bursa'da bir formalite maçı daha yapacak2002 yapacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2009 Güncelleme 11 Ekim 2009, 02:49

İÇİNDEKİLER

Ve Türkiye 2010 Dünya Kupası'nda yok... Ay-Yıldızlılar, için Belçika maçı, Bosna'nın deplasmanda Estonya'yı 2-0 yenmesiyle daha başlamadan bitmişti. Bu haberle, Belçika maçı tamamen bir prestij havasına büründü. Sahaya moral bozukluğu içinde çıkan A Milli Futbol Takımımız Belçika'ya 2-0 mağlup oldu. Henüz 7. dakikada defansımızın bir anlık duraklamasından yararlanan Mpenza Belçika'yı 1-0 öne geçirdi. 2 takımın çabaları sonucu değiştirmeyince devre 1-0 aleyhimize bitti. Belçika-Türkiye maçında cezalı olan Emre Belözoğlu ve Arda Turan'la sakat olan Sercan Yıldırım dünkü karşılaşmayı tribünden izledi. Bu arada Emre'nin oturduğu yere yakın bir yerden bazı kendini bilmez taraftarlar yıldız oyuncuya küfür etti. Bu olay karşısında Emre güçbela sakinleştirilirken küfür eden taraftarlar tribünden uzaklaştırıldı.

Bosna Play-Off'a kaldı

2. yarıya hızlı başlayan takımımız son vuruşlarda bir türlü etkili olamazken 84'te Mpenza skoru 2-0 yaptı. Grubumuzda Bosna Hersek, Estonya'yı deplasmanda 2-0 yenerken golleri Dzeko ve İbiseviç attı. Bosna Hersek bu golle grubu 2. sırada bitirip Play-Off'lara kalmayı garantiledi. İspanya ise Ermenistan'ı dış sahada 2-1 yendi. 14 Ekim'deki son maçlarda İspanya- B.Hersek, Türkiye-Ermenistan ve Estonya-Belçika ile karşılaşacak.