'Uzun' danışman

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk basketbol tarihinin efsane ismi Hidayet Türkoğlu'nu danışman olarak atayacak... 2.08'lik dev, Yerlikaya'dan sonra ikinci spor kökenli danışman olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2016 Güncelleme 10 Mart 2016, 01:42
’Uzun’ danışman

İÇİNDEKİLER

Türk basketbol tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Hidayet Türkoğlu'na Cumhurbaşkanlığı külliyesi yolu göründü... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, kamuoyunun "Hido" lakabı ile tanıdığı ve halen Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'luğunu yapan Hidayet Türkoğlu'nu kendisine danışman olarak atamaya hazırlandığı öğrenildi.

NBA'DEKİ EN BAŞARILI TÜRK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'
ın, milli güreşçi, bir dönem AK Parti'den milletvekilliği yapan Hamza Yerlikaya'dan sonra ikinci spor kökenli danışman atamaya karar verdiği ifade edildi. Erdoğan'ın Türk sporunun geliştirilmesine yapılacak katkılar konusunda Türkoğlu'ndan yararlanmayı planladığı belirtildi. Türkoğlu, basketbol oynadığı süre içinde 269 kez milli formayı giydi. 2001 Avrupa. 2010 dünya basketbol şampiyonalarında gümüş madalya alan milli basketbol takımında görev yaptı. Türkoğlu, basketbol hayatının bir bölümünü ABD'nin ünlü basketbol ligi NBA'de geçirdi.

BASKETBOL FEDERASYONU'NDA CEO
Türkoğlu, Sacramento Kings, San Antonio Spurs
ve Orlando Magic gibi takımlarında oynadı. Kasım 2015'te basketbolu bıraktığını açıkladı. NBA hayatına son veren Hidayet Türkoğlu, 16 Kasım 2015 tarihinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun CEO'su olarak atandı. Kısa sürede birçok projesini hayata geçirmek için hamleler yapan Hidayet'e destek çığ gibi.

Zübeyde YALÇIN