Kritik yıl 2014

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'da AK parti teşkilatlarına seslendi: Kurulduğumuz günden beri en kritik 3 seçime hazırlanıyoruz. O nedenle teşkilat olarak çok yoğun bir mesai olacak.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2013 Güncelleme 30 Nisan 2013, 02:50
Kritik yıl  2014

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen 'İl ve İlçe Başkanları Teşkilat İçi Eğitim Programı'nın açılışında konuştu ve gündeme dair mesajlar verdi:

Türkiye son derece kritik evreye girdi. 2014 yılı, Türkiye için kritik sonuçların alınacağı seçim yılı olacak. İlk olarak, Mart ayında inşallah mahalli seçimler, yıl ortasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Yine bu süreçte, yeni anayasa çalışmaları sonunda bir halk oylaması da gündeme gelebilecek. Teşkilat olarak çok yoğun bir mesai bekliyor. Kurulduğumuz günden beri gireceğimiz en kritik seçimlere hazırlanıyoruz..

GÖNDER BENİ YÜCE DİVANA
Başkanlık sistemi tartışılıyor. Bunu geçmişte, Allah rahmet eylesin, Turgut Bey söyledi, Sayın Demirel söyledi. Bunun benzerini Osmanlı yaşamış. Dünyada en gelişmiş ülkeler şu anda bu başkanlık sistemini yaşıyor. Başkanlık sisteminde başkan bir kral değildir. Ama bizdeki bazı cahiller, başkanı bir kral olarak takdim etme cüretine girerek yalan söylüyorlar.

Sıkılmadan 'Gönder beni (Bahçeli) Yüce Divan'a diye meydan okuyor. Yüce Divan seni kabul eder mi etmez mi bilmiyorum. Olur ya zaman aşımına girdi, girmedi. Ben, milletin hafıza kayıtlarına girsin diye söyledim.

Attığımız her adım karşısında, blok bir cephe oluştu. Bir tarafta AK Parti, Meclis dışından sağduyulu birkaç siyasi partinin yer aldığını, diğer tarafta ise blok halinde, adeta tespih taneleri gibi dizilmiş, muvazzaf ve mütekait siyasetçiler. Her ne yaparsak yapalım, bunlar karşımızda yer aldı. CHP, MHP, Türkiye Komünist Partisi, emekli siyasetçiler, milletin defterini dürdüğü siyasetçiler, sandığa gömülüp oradan çıkamayan siyasetçiler, dikkatinizi çekiyorum, İşçi Partisinin önderliğinde, yeniden kucaklaştılar. Dün lakabı çoban olanlar, şimdi İşçi Partisinin koyunu oldular.

ALÇALMADIK, ALÇALMAYIZ
Biz milletle ittifak yapar, milletin rotasında yürürüz. Çözüm sürecinde, Türkiye'nin başını öne eğecek hiçbir girişimin içinde değiliz. Şehitlerimizin ruhunu incitecek, şehit ailelerini rencide edecek hiçbir girişimin içinde değiliz. Müzakere, taviz verme, pazarlık asla ve asla söz konusu değildir. Bizi İmralı ile pazarlık sürecindeymiş gibi gösterenlere sesleniyorum, biz bugüne kadar kimseyle bu ülkenin bu milletin menfaatlerine pazarlık konusu yapacak kadar düşmedik, alçalmadık asla da alçalmayız.

Yeni anayasada, ne MHP'nin ne de bir başkasının anladığı manada Türk milleti kavramını anlamıyoruz. Türk milleti kavramı anlayışımızda Türkiye'de ne kadar etnik unsur varsa hepsi bu kavramın içinde olacak.

Çılgın projenin gerçekleşebilmesi için bize hendek atlatıyorlar. Marmaray'da basit çanak çömlek hikayesi bize 4 sene kaybettirdi. 3 sene, 4 sene önce Marmaray açılacaktı. Kanal İstanbul'da birileri geliyor bize akıl veriyor. O aklı kendine sakla. Taksim Gezi Alanı dedik, karşı çıktılar. Burada bir tarihi eser var. Çanak çömleği koruyorsun da oradaki tarihi kışlayı neden korumuyorsun? Bu tabi kışla olmayacak. AVM, belki rezidans olarak hizmet görecek.