Eski MHP'li AK Parti'ye katıldı

MHP’den ihraç edilen isim AK Parti'ye katıldı. Peki gerekçe ne?

Giriş Tarihi 18 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 18 Şubat 2011, 16:40
Eski MHP’li AK Parti’ye katıldı

İÇİNDEKİLER

MHP'den ihraç edilen Samsun İl Genel Meclis Üyesi Sabri Arslan, AK Parti'ye katıldı.

Samsun'a yeni atanan AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, Türkiye'nin insan haklarına dayalı demokratik gelişmesinin önünü açmak ve daha özgür bir ortam sağlamak amacıyla, 12 Eylül'deki Anayasa değişiklikleri için partiler üstü çağrıya, ülkücü camianın bir mensubu olarak katkıda bulunan, takdire şayan bir mücadele örneği veren Sabri Arslan'a kapılarını açtıklarını söyledi.

Bunsan sonraki siyasi hayatını, AK Parti saflarında birlikte devam ettirme teklifine olumlu cevap vermesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çetinkaya, "Sayın Arslan, davetimize icabet ederek gücümüze güç kattığını düşünüyorum. Samsun'da çok daha başarılı hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum. İlk sınavımızı 12 Haziran'da hep birlikte vereceğiz." dedi.

Samsun İl Genel Meclisi Bağımsız Üyesi Sabri Arslan ise daha demokratik, daha güçlü Türkiye ve daha mutlu bir millet olma adına doğruluğuna inandığı mesajlar, fikirler ve gayretlere katkı vermenin, destek olmanın bir insanlık görevi olduğuna inandığını söyledi.

Ülkesi ve milleti için sınırsız hizmet anlayışı düşüncesi taşıdığını kaydeden Arslan, "Bugüne kadar bu düşüncemden hiç sapmadım. İster CHP'den, ister MHP'den, ister AK Parti'den, ister Okyanus ötesinden, ister Çin'den; nereden gelirse gelsin daha demokratik, daha güçlü Türkiye ve daha mutlu bir millet olma adına doğruluğuna inandığım mesajlar, fikirler ve gayretlere katkı vermenin, destek olmanın bir insanlık görevi olduğuna inanıyorum. Onun için 'bugün, o gündür' diyerek, önce ülkem ve milletim ülküsüne hizmet etmek, şahsıma değer verip, gösterilen teveccühe ve yapılan davete bigane kalamazdım. AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na yeni atanan Osman Çetinkaya'ya teşekkür ediyor, bu katılımın hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.