'Ağzı olan konuşuyor'

Erdoğan, sert çıkışlarını Muğla Fethiye'de de sürdürdü. Alkol konusunda hükümetlerinin 'anayasal görev' yaptığını anlatan Başbakan 'Hemen işi 'Bak şeriata geçiyor'a getiriyorlar İnsaf ya. Ağzı olan konuşuyor' diye çıkıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2011 Güncelleme 16 Ocak 2011, 05:12
’Ağzı olan konuşuyor’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, alkol yasağı iddialarını "Biz anayasal görevimizi yapıyoruz" diye yanıtladı. Erdoğan, Muğla Fethiye'de 34 tesisin açılış töreninde, "Rotamızı candaş ve yandaş medya değil, milletim çizdi" dedi, şu mesajları verdi:

ANAYASA 'KORU' DİYOR
Anayasa, "Devlet; zararlı olan şeylerden, alkollü içkilerden, kumardan bütün kötü alışkanlıklardan halkını, gençliğini korur" diyor. Ya biz anayasal görevimizi yapıyoruz, beyler bundan rahatsız oluyor.
Ve hemen işi getiriyorlar "İşte bunlar bak şeriata geçiyor." İnsaf ya, kendine çeki düzen ver. Ağzı olan konuşuyor.

HEYKEL TARTIŞMASI
İSTİSMAR EDİYORLAR
Bir parti doğudaki, bir parti Ege'deki vatandaşımın hissiyatını istismar ediyor.
Biri de şehitler üzerinden siyaset yapıyor. Ama gelecek için bir şey söyleyebilen yok.

SANAT DÜŞMANI GİBİ
Şahsımı sanat düşmanı olarak göstermek isteyenlerin sanat adına yaptıklarına dikkat edin. Bunların derdi sanat değil ya, eseri kim yapıyor, dertleri bu.

KAĞITHANE'Yİ UNUTTU
Anamuhalefetin lideri, RTÜK Yasası'ndan çıkıp ölçüsüz, eleştiriyor. Ne diyor, "Padişah mısın?" Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Kağıthane'nin adını unutup, Kağıttepe derseniz böyle olur. "Kağıthane ilçesinde oy kullanacağım" diyemiyor. Adresi şaşırıyor "Kağıttepe ilçesinde" diyor. İstanbul'da böyle bir ilçe yok. Üstelik de buradan belediye başkan adayı oldunuz, nasıl oluyor bu iş.

FETHİYE DE İL OLMAK İSTİYOR
Erdoğan, konuşmasının ardından, meydandan kaymakamlığa kadar olan 500 metrelik mesafeyi, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle 20 dakikada yürüyebildi. Erdoğan, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla tokalaştı ve çocuklara oyuncak hediye etti. Fethiye'nin il olma taleplerini dile getiren vatandaşlar ise "82 RTE 01, Sayın Başbakanım Kendi Plakamızı İstiyoruz" pankartı astı.