Samast'ın çocuk mahkemesinde yargılanması isteniyor

Giriş Tarihi 21 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2010, 19:14
Samast’ın çocuk mahkemesinde yargılanması isteniyor

İÇİNDEKİLER

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım, müvekkilinin Çocuk Mahkemesi'nde yargılanması için başvuruda bulundu.

Avukat Levent Yıldırım, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Dink davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 8 sayfalık dilekçe sundu. Avukat Yıldırım, 22 Temmuz 2010'da yürürlüğe giren 'Terörle Mücadele Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına' dair 6008 sayılı kanunun 8. maddesi kapsamında, dosyanın Samast ile ilgili bölümlerinin ayrılarak çocuk mahkemesine gönderilmesini istedi.

Yıldırım dilekçesinde, özel yetkili mahkemelerin görev alanını belirleyen CMK'nın 250. maddesine bir fıkra ekleyen kanundaki 'Çocuklar, bu madde hükümleri uyarınca kurulan mahkemelerde yargılanamazlar ve bu mahkemelere özgü soruşturma ve kovuşturma hükümleri çocuklar bakımından uygulanmaz' hükmü kapsamında yargılamanın özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yapılamayacağını belirtti.

Müvekkilinin suç tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle başvuru yapan avukat Yıldırım'ın talebinin, 25 Ekim Pazartesi günü görülecek 15. duruşmada karara bağlanması bekleniyor.