BDP binasına saldırı

İstanbul İl Başkanlığına molotofkokteyli attığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

Giriş Tarihi 18 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2010, 16:27
BDP binasına saldırı

İÇİNDEKİLER

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Tarlabaşı'ndaki İstanbul il binasına molotoflu saldırı düzenlendi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, sabah saat 05.00 sıralarında Tarlabaşı'ndaki BDP İl Başkanlığı'nın önüne gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, binanın girişine molotofkokteyli attı. Zanlılar kaçarken, olay yerine gelen polis inceleme yaptı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda saldırganların 34 GZ 4504 plakalı araçla kaçtığını belirleyen polis inceleme başlattı. İncelemeler sürerken trafik polisi şüpheli aracı Dolapdere İplikçifırın Sokak üzerinde durdurdu.

Olay yerine çağrılan asayiş polisleri, şahsı gözaltına alarak Kasımpaşa Polis Merkezi'ne götürdü. Şüphelinin içinde bulunduğu araç ise polis merkezinin önüne götürülerek incelendi. Gözaltına alınan şüpheli şahsın ifadesi sürerken, aracının arkasında bulunan ay ve yıldız amblemi dikkat çekti.

Molotoflu saldırının düzenlendiği binadaki bir görevli ise, "Sabah saat 05.00 sıralarında gri bir araçla bazı kişilerin geldiği ve binaya molotof attıkları yönünde bilgi aldık. O saatte binada kimse bulunmuyor. Emniyet mensuplarının görüntüleri inceleyerek sorumluları ortaya çıkartacağına inanıyoruz" dedi.

Bu arada konuya ilişkin bir açıklama yapan BDP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Kılıç Günuçar, ''Bizler böylesi bir süreçte, böyle bir saldırının birçok boyutunun olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle görgü tanıklarının beyanlarına göre saldırganlar, gece saat 03.00'dan itibaren il binamız çevresinde gezinerek gözlem yapmışlardır. Ve saat beşte bu provokatif saldırıyı gerçekleştirmişlerdir'' diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.