Erken emekli olmak için 7 yeni formül ortaya çıktı! Emeklilik hayali kuran milyonlar için haber...

Erken emekli olmak için hayal kuran vatandaşlar için tam 7 farklı yol belli oldu. Vatandaşlar belirlenen yaş, sigortalı çalışma süresi ve prim gün ödemelerini yerine getirerek emeklilik hakkı elde edebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK emeklilik yaşı uygulamasında ek avantajlar sunuyor. Çalışan kadınlar için doğum borçlanması, çalışan erkekler için ise askerlik borçlanması.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2021, 08:08 Güncelleme 14 Mayıs 2021, 15:00
Erken emekli olmak için 7 yeni formül ortaya çıktı! Emeklilik hayali kuran milyonlar için haber...

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde çalışma yaşamına devam eden tüm vatandaşlar bir an evvel emekli olmak için hayal kuruyor ve ne zaman emekli olabilecekleri merak ederek araştırmaya devam ediyor. Emekli olmak için aranan koşullar arasında yaş, prim gün ödemesi ve sigortalı çalışma koşulu geliyor. Bu üç koşulu aynı anda yerine getiren vatandaşlar istedikleri an müracaat yaparak emekli olabilecekler.

Erken emekli olma yolları

Doğum borçlanması

Her kadın doğrum borçlanması ile üç çocuk doğurarak 6 yıl erken emekli olma hakkı elde ediyor.

Askerlik borçlanması

Erkekler askerlik süreçleri için borçlanma yaparak ortalama bir ila iki yıl erken emekli olabiliyor.

Malulen emeklilik

Çalışma hayatında en az yüzde kırk oranı ile çalışma gücünü kayıp ederek erken emekli olabilecekler.

600 prim gün ödemesi

8 Eylül 1999 ve daha öncesinde sigortalı olarak çalışma hayatına başlayanlar 3600 prim gün ödemesi yaparak emekli olabilecekler.

Vergi indirimleri

Engelli çalışan vatandaşların engel oranları yüzde kırk ve üzerindeyse vergi indirimlerinden yararlanarak aranan şartları yerine getirmesi yeterli olacak.

Yıpranma payı

Vatandaşlar yıpranma payı ile zor ve tehlikeli işlerde görev yaparak belirlenen süre içerisinde daha erken emekli olabilecekler.

Engelli çocuk

Engelli çocuğu olan anneler 1 Ekim 2008 tarihinden daha sonra primlerinin dörtte biri eklenerek erken emekli olabiliyor.

E-DEVLET EMEKLİLİK DURUMU SORGULAMA