Atlara fısıldayan kadın: Dilara Pars otomotiv sektöründeki işini bırakıp hayallerinin peşinden gitti

Çocuk yaşlarda bir etkinlikte ilk kez gördüğü atlara aşık olan Pars, 2001'den beri binicilik sporuyla ilgileniyor. Hem yurt dışı hem yurt içinde engel atlama müsabakalarına katılıp ülkemizi temsil eden Pars, birkaç sene önce de radikal bir karar aldı. İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde işletme okuyan ve London School of Economics'te şirketler yönetimi yüksek lisansı yapan Dilara Pars, otomotiv sektöründeki işini bırakıp at fizyoterapisti olmaya karar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2021 Güncelleme 19 Mart 2021, 07:00
Atlara fısıldayan kadın: Dilara Pars otomotiv sektöründeki işini bırakıp hayallerinin peşinden gitti

İÇİNDEKİLER

Çocuk yaşlarda bir etkinlikte ilk kez gördüğü atlara aşık olan Pars, 2001'den beri binicilik sporuyla ilgileniyor.

Hem yurt dışı hem yurt içinde engel atlama müsabakalarına katılıp ülkemizi temsil eden Pars, birkaç sene önce de radikal bir karar aldı.

İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde işletme okuyan ve London School of Economics'te şirketler yönetimi yüksek lisansı yapan Dilara Pars, otomotiv sektöründeki işini bırakıp at fizyoterapisti olmaya karar verdi.

'SIRLARIMI ANLATIRIM'


İngiltere'de Hayvan
Fizyoterapisi Koleji'nde 3 senelik diploma eğitiminin ardından Hollanda'da her ay stajlarına devam eden Dilara Pars, şu anda Türkiye'nin ilk ve tek diplomalı at fizyoterapisti…

Her atın fizyoterapiste ihtiyacı olduğunu söyleyen Pars, ekledi: "Atlar, çok hisli hayvanlar. Bazı insanlar gibi size kötülük yapma derdine düşmezler. İnsanlardan çok atlara güvenir, sırlarımı onlarla paylaşırım."