Türk modası

Türk modacı Zeynep Kartal, Osmanlı padişahı ile İngiliz amiralin dostluğundan ilham aldı. Hazırladığı koleksiyonu ‘Londra Moda Haftası’nda tanıttı. Defilede herkesi tarihi bir yolculuğa çıkardı. III. Selim’in hediye ettiği 300 elmas taşla bezeli çelenk, ilk kez dünyaya tanıtıld

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2018 Güncelleme 17 Eylül 2018, 01:49
Türk modası

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de yaşayan Türk modacı Zeynep Kartal, tasarımlarıyla dünyayı kendisine hayran bıraktı. Lady Gaga, Cheryl Cole, Michelle Keegan gibi dünyaca ünlü isimleri giydiren modacı, tasarımlarında Türk kültürünü yansıttı. Kartal, son olarak III. Selim'in İngiliz Amiral Nelson'a armağan ettiği elmas çelenk şeklindeki nişandan ilham alarak 2019 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu'nu hazırladı.



Kartal, tarih kokan tasarımlarını, Londra Moda Haftası'nda tanıttı. Defile, geçmişi 1339 yılına dayanan ve Kraliçe II. Elizabeth'e ait olan The Goldsmiths' Hall'de yapıldı. Defile öncesinde Kartal'ın ev sahipliğinde düzenlenen sergi, konukları tarihi bir yolculuğa çıkardı.



Sergide, Türkiye Cumhuriyeti ve İngiliz Hükümeti'nin özel arşivlerinden ilk kez çıkarılan III. Sultan Selim ve Amiral Nelson'ın orijinal fotoğrafı ve yazışmaları yer aldı. 13 elmas oklu çelenk nişanın bir replikası ile İngiltere'nin buna karşılık olarak Osmanlı Devleti'ne vermeyi planladığı cami şeklindeki 220 yıllık saat de ilk kez dünyaya tanıtıldı.



Tarihi bir defileye imza atan Kartal, Türk kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.



Osmanlı'nın ihtişamını yansıtan 300 adet elmasa sahip 13 oklu çelenk ve İngiliz Hükümeti'nin armağanı cami şeklindeki altın saat, ilk kez Türk tasarımcının defilesinde kullanıldı.



Tarihi bir defileye imza atan Kartal, Türk kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.