Ev yapımı konservelerde ölümcül tehlike: Doğru sterilizasyon şart

Yaz aylarında sıkça hazırlanan konservelerde, dikkat edilmediğinde ölüm riski taşıyan bakteriler bulunabiliyor. Dr. Hilal Demirkesen Bıçak, sıcak dolum yapılması, malzemelerin ve cam kavanozların sterilizasyonu ile paslanmamış kapak kullanımı gibi önemli hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Ev yapımı konservelerde ölümcül tehlike: Doğru sterilizasyon şart

Genellikle yaz aylarında hazırlanan konserveler, sebze ve meyvelerde doğal olarak bulunan bir bakterinin dikkat edilmediği takdirde ölüm riski taşıyor.

Dr. Hilal Demirkesen Bıçak, konserve yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sıralıyor: Sıcak dolum tercih edilmelidir. Malzemeleri öncelikli olarak steril hale getirmeliyiz. Ev ortamında bu sterilizasyonu kaynatarak yapabiliriz. Cam kavanozlar tercih edilmelidir. Cam kavanozlarımızı öncesinde kaynatalım, kapakları, paslanmamış, zedelenmemiş şekilde kapaklar tercih edelim." diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN