Doğal mucize! Akçağaç şurubu Alzheimer tedavisine yardımcı oluyor

Doğa, mucizeler sunuyor. Akçağaç şurubu da beyni koruyor. Akıl sağlığına iyi geliyor. Alzheimer tedavisine yardımcı oluyor. İşte sizler için derlediğimiz 9 Haziran tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2023 Güncelleme 09 Haziran 2023, 06:57
Doğal mucize!  Akçağaç şurubu  Alzheimer tedavisine yardımcı oluyor

İÇİNDEKİLER

Akçağaç şurubunun içinde 24 farklı antioksidan bulunuyor. Bu özelliği sayesinde vücut için adeta şifa deposu olarak biliniyor. Prof. Dr. Vedat Göral, şunları söylüyor: Akçaağaç şurubunun glisemik indeksi düşüktür. Saf akçaağaç şurubu; sadece antioksidanlar açısından yüksek olmakla kalmaz, aynı zamanda riboflavin, çinko, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi besinler de içerir. İçindeki antioksidanlar sayesinde kanserle savaşır. Kanı ve sindirim sistemini temizler. Kalbe iyi gelir. Beyin hücrelerini onarır. Alzheimer ile savaşır. Bu arada Göral, mucizevi şurubun kullanımına da dikkat çekiyor. "Fazla tüketimi özellikle şeker hastalarında risk oluşturur" diyor.



ÇAY AĞACI YAĞI NASIRIN İLACI
Nasır, ayakları vuruyor. Günlük hayatı huzursuz ediyor. Basit ve doğal yöntemler ise nasıra iyi geliyor. İşte o doğal yöntemlerden bazıları:
Elma sirkesi: Bir pamuk yardımıyla nasırın üzerine koyun. Bir gece boyunca beklettikten sonra sabah çıkarın ve nasırın olduğu bölgeyi temizleyin.
Sarımsak: Anti-mikrobiyal özelliği bulunan sarımsak, nasıra karşı kullanılan doğal yöntemler arasında yer alır. Ezilen bir diş sarımsak nasırlı bölgeye konulur ve üzeri bandajla sarılır. Böylelikle nasır yumuşayarak tedaviye katkıda bulunur.
Hint yağı: Ayaklar sirkeli suda bekletildikten sonra Hint yağı sürülür. Hint yağı ve sirkeden oluşan karışım, nasırın boyutunun küçülmesini sağlar.
Papatya çayı: Papatya kurularıyla hazırladığınız çayı nasırın üçerine sürün. Bu şekilde nasır yumuşar.

EGZAMAYA KURU KAYISI
Kayısı, kansızlığı bitirir. Kırmızı kan hücrelerini artırır. Egzama şikayetlerini azaltır. Kan şekerinin aniden yükselmesini önler.

KIVI YE DÖKÜLMEYI ÖNLE
Kivi, kırışıklıkları azaltır. Yaşlanmayı önler. Sivilceleri giderir. Cilde parlaklık kazandırır. Saç dökülmesini ve erken beyazlamasını engeller.

MİMDE DOSTU YER FISTIĞI
Yer fıstığı, kolon kanseri riskini azaltır. Sinir sistemini güçlendirir ve Alzheimer'dan korur. Mide kanserine karşı koruma sağlar.

SAĞLIKTAN DÖNMEYİN
Bel ağrısı, toplumda en sık görülen ağrıların başında geliyor. Uzm. Dr. Neslihan Kurt Oktay, günlük hareketlere dikkat çekiyor. "Ani yana eğilme ve dönme hareketi Maigne Sendromu adlı bel ağrısına yol açıyor. Bu nedenle günlük aktivite sırasında ani hareketlerden uzak durmak gerekiyor" diye konuşuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN