Vitamini kabuğunda! Dr. Yoshinori Nagumo uyarıyor: Meyveyi kabuğuyla yiyin

Sağlıklı hayat, Uzak Doğu’dan geliyor. Japon Dr. Yoshinori Nagumo uyarıyor: Meyveyi kabuğuyla yiyin. Tüm vitamini orada...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2019 Güncelleme 08 Mayıs 2019, 07:57
Vitamini kabuğunda! Dr. Yoshinori Nagumo uyarıyor: Meyveyi kabuğuyla yiyin

İÇİNDEKİLER



Yanlış
beslenme ve hareketsiz yaşam, hastalıkları beraberinde getiriyor. Toprakta yetişen besinlerin yerine tüketilen paketli gıdalar, hasta ediyor. Kronik hastalıkların görülme sıklığı güç geçtikçe artıyor. Bir ada ülkesi olan Japonya ise uzun yaşamı ile dikkat çekiyor. Kronik hastalıkların oldukça az görüldüğü bu ülkenin beslenme şekli, tüm dünyada sağlıklı bir hayatın olmazsa olmaz adresini oluşturuyor. 63 yaşında olmasına rağmen hala 40'lı yaşlarda gibi görülen Dr. Yoshinori Nagumo, az yemek yemeyi öneriyor. Açlığın insan vücudu için faydalarına değinen Dr. Nagumo, şunları söylüyor...


PİLAV VE BALIK
Sağlıklı kilo vermek, kiloları korumak ve en önemlisi sağlıklı kalabilmek için öğünleri sadeleştir- mek önem taşıyor. Bunun yanı sıra tüketilen porsiyonların oldukça küçük olması gerekiyor. Bir öğününüzde küçük bir kase çorba, beyaz ya da siyah pirinçten yapılmış pilav ve çok az ve balık tüketmek, o öğünün hem sağlıklı olmasını sağlıyor hem de uzun süre tok tutuyor. Düzenli olarak sade öğün diyetini uygulamak midenin bir öğünde üçte birini dolduruyor. Yani doymak için tabaklar dolusu yemek gerekmiyor. Önerdiğim bu beslenme tarzı ile kilolu olanlar zayıflayabilir, ideal kilosunda olanlar ise kilolarını koruyabiliyor. Beynin ihtiyacı olan şeker, doğada bolca bulunuyor. Meyvelerdeki şeker, sağlığa olan faydasıyla dikkat çekiyor. Günümüzde herkes meyveleri kabuğunu soyarak tüketiyor. Bunun yerine elma, kivi, armut ve şeftaliyi kabuğuyla yemek gerekiyor.


GENÇLEŞTİRİR...
Meyve kabuğu mucize yaratıyor. Kabuğu soyulduğunda elma oksitleniyor ve kızıllaşıyor. Ancak soyulmadığında oksitlenme görülmüyor. Bu durum, elma kabuğunun antioksidan etkisini gösteriyor. Güçlü bir antioksidan olan elma, bağırsakların çalışmasını sağlıyor, vücudu gençleştiriyor yaraların hızlı iyileşmesini sağlıyor ve sağlığı koruyor.


​ÇAVDAR EKMEĞİ YİYİN
Açlığınızı hissettiğinizde badem, fındık gibi atıştırmalıkları tüketmek de sizi halsizlikten koruyor. Fındık ve badem gibi kuruyemişler tüm besinleri içeren mükemmel gıdalardır. Bir şeyler atıştıracağınız zaman sıcak süt, peynir, haşlanmış yumurta ve fındık tercih edin. Şeker asla tüketmeyin. Vücuttaki glikoz oranını artıran şeker, iç organların yağlanmasına neden olur. Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeğini, makarna yerine ise ev yapımı erişteyi tüketmenizde fayda vardır.


SU İÇMEYİ UNUTMAYIN
Tek öğün beslenmede, o öğünün hangi saatte yeneceği önem taşıyor. Yataktan kalkıp günlük hayatın içine karışmadan önce yapılacak kahvaltı, vücut enerjisini düşürüyor. Kahvaltı yerine sabah bir bardak su içip, bir tane meyve yemek ise vücuda güç veriyor. Bu, midenizin perhiz yapmasına da yardımcı oluyor.

DR. YOSHINORI NAGUMO​ - JAPONLARIN BESLENME SIRRI

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: BIRAKIN KARNINIZ GURULDASIN​