İmamoğlu'nun "düşmanımın düşmanı dostumdur" oyunu elinde patladı! Kemal Kılıçdaroğlu yemek masasını dağıttı: Mansur Yavaş ile görüştü

Özgür Özel'in normalleşme kapsamında attığı adımlardan rahatsız olan ve bu kapsamda "düşmanımın düşmanı dostumdur" oyununa soyunan Ekrem İmamoğlu'nun planı elinde patladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmayı reddederek çıkan iddiaları yalanladı. Öte yandan masayı dağıtan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile gerginlik yaşayan Mansur Yavaş ile Ankara'da bir araya geldi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :25 Haziran 2024 , 22:11 Güncelleme Tarihi :25 Haziran 2024 , 23:25
İmamoğlu’nun düşmanımın düşmanı dostumdur oyunu elinde patladı! Kemal Kılıçdaroğlu yemek masasını dağıttı: Mansur Yavaş ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) tüzük kurultayı öncesi yaşanan 'iç hareketlilik' ile birlikte kulislerde hareketlendi.



ÖZEL'E KARŞI HAMLE

14-28 Mayıs seçimleri sonrası Özgür Özel'le hareket edip 'değişim'de başı çekerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2028 planları doğrultusunda bu kez de Özel'e karşı hamle yapacağı öne sürüldü.



NORMALLEŞMEDEN RAHATSIZ OLANLAR İŞ BİRLİĞİ PEŞİNDE Mİ?

Başkan Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel'in attığı normalleşme adımlardan rahatsız olan ve 'genel başkan' otoritesi karşısında geri plana düştüğünü düşünen İmamoğlu dümenini arkadan hançerlediği Kemal Kılıçdaroğlu'na kırdı.

Hatırlanacağı üzere CHP'nin devrik lideri Kemal Kılıçdaroğlu da normalleşme sürecinin karşısında olmuş, "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" ifadelerini kullanmıştı.




TAKVİM: "DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR" OYUNU

TAKVİM, CHP'deki iç hareketliliği "Düşmanımın düşmanı dostumdur" oyunu başlığıyla manşetine taşımış, "Kılıçdaroğlu hançer yediği Ekrem İmamoğlu'nun masasına oturacak mı?" sorusunu yöneltmişti.

İmamoğlu’nun düşmanımın düşmanı dostumdur oyunu elinde patladı! Kemal Kılıçdaroğlu yemek masasını dağıttı: Mansur Yavaş ile görüştü



KILIÇDAROĞLU MASAYI DEVİRDİ

Tüm bu yaşananlar sonrası Ekrem İmamoğlu'nun "Düşmanımın düşmanı dostumdur" oyunu elinde patladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmayı reddederek çıkan iddiaları yalanladı. Kılıçdaroğlu, "Onların hepsi asparagas. Böyle bir şey yok. Böyle bir olay olduğunda Sayın Başkan arar geleceği günü belirtir. Ona göre önceden konuşuruz. Benim programımın, onun programının uygun olması lazım. O çerçevede oturup konuşuruz" ifadelerini kullandı.


EKREM OUT MANSUR IN

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile gerginlik yaşayan Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ile ABB'nin Sıhhiye Tesisi'nde akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin dünya kadar sorunu var, bölgenin sorunları var, oturup konuşacağız yani" ifadelerini kullandı.



İMAMOĞLU VE YAVAŞ ARASINDA GERGİNLİK

Hatırlanacağı üzere Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olmak için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında büyük gerginlik yaşanmıştı. İkili arasında yaşanan çekişmede kazanan taraf Ekrem İmamoğlu olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN