CHP'de çocuklara zincirleme taciz rezaleti! Önce Kırşehir şimdi de Maltepe: Mehmet Türkyılmaz'ın yargılandığı davada ifadelere ulaştık

Son dakika haberi! CHP'deki taciz skandallarının ardı arkası kesilmiyor. CHP'li Kırşehir Belediyesi'ndeki görevli personelin 14 yaşındaki çocuğa cinsel organının fotoğrafını atmasının etkileri sürerken bir skandal da Maltepe'den geldi. Maltepe Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Mehmet Türkyılmaz, 16 yaşındaki B.D.C isimli kız çocuğuna taciz içerikli mesajlar gönderdi. Gelişme üzerine mağdur kız çocuğunun ailesi olayı yargıya taşıdı. İstanbul Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi Türkyılmaz'a "Çocuğa zincirleme taciz" suçlaması üzerinden yargılama yaparken ifadeler de ortaya çıktı. Takvim.com.tr olarak CHP'de yaşanan taciz, istismar ve tecavüz vakalarını derledik. İşte cinsel istismarı fırsat bilerek siyaset yapan Kılıçdaroğlu'nun partisinde yaşanan skandallar.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2022, 22:53 Güncelleme 20 Aralık 2022, 11:48
CHP’de çocuklara zincirleme taciz rezaleti! Önce Kırşehir şimdi de Maltepe: Mehmet Türkyılmaz’ın yargılandığı davada ifadelere ulaştık

İÇİNDEKİLER

CHP içerisindeki taciz, tecavüz ve sapkınlık rezaletine bir yenisi daha eklendi. Geride bıraktığımız günlerde CHP'li Kırşehir Belediyesi'nde görevli M.Z isimli şahıs, 14 yaşındaki çocuğa cinsel organının fotoğrafını atmış, gelişme üzerine ailesi isyan ederek yargı makamlarına taşımıştı.



Söz konusu çocuğun annesi Y.D, "Çocuklarımıza tecavüz etsinler diye mi oy veriyoruz?" diyerek CHP'ye çok sert tepki göstermişti.

Bu olayın etkileri sürerken CHP'li Maltepe Belediyesi'nde de bir rezalet patlak verdi.



CHP'Lİ ÜYEYE 'ÇOCUĞA ZİNCİRLEME TACİZ'DEN CEZA
Maltepe Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Mehmet Türkyılmaz, 16 yaşındaki B.D.C isimli kız çocuğuna taciz içerikli mesajlar gönderdi.

Gelişme üzerine mağdur kız çocuğunun ailesi olayı yargıya taşıdı. İstanbul Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi Türkyılmaz'a "Çocuğa zincirleme taciz" suçlaması üzerinden yargılama yaptı.



"BİRDEN FAZLA MESAJ ATTI, TACİZCİDEN ŞİKATEÇİYİM"
Mağdur kız çocuğu ifadesinde, CHP'li Meclis üyesi Mehmet Türkyılmaz'ın kendisine Instragram üzerinden birden fazla kez mesaj attığını söyledi.

Duruşmadaki ifadesinde şu açıklamayı yaptı;

Daha önce beyanda bulunmuştum aynen tekrar ederim. Sanık abimin arkadaşının babası olur. Ailece görüşüyorduk. İddianamede belirtilen Instagram hesabı üzerinden sanık bana birden fazla kez mesaj attı. Mesajlaşmaya başladığında rahatsız edici mesajlar atmıyordu ancak daha sonra rahatsız edici mesajlar atmaya başladı. Bu süreçte yolda karşılaşmıştık. Bana ailemi sordu. Eve geçtiğimde bana tekrar mesaj attı ve bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. İddianamede belirtildiği şekilde taciz içerikli mesajlar atan sanıktan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum.



"KIZIMA CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR GÖNDERDİ ŞİKAYETÇİYİM"
Mağdur kız çocuğunun babası (1975 Erzincan doğumlu) Serkan Cahyir, Mehmet Türkyılmaz ile ailecek görüştüklerini belirtti.

Taciz olayından kızının anlatması üzerine haberdar olduğunu söyleyen Cahyir, "Kızıma rahatsızlık vererek cinsel taciz içerikli mesajlar gönderen sanıktan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum. Sanığın beyanlarını kabul etmiyorum" açıklamasını yaptı.



Görülen dava sonucu Türkyılmaz'a "Çocuğa zincirleme taciz" suçlamasından 59 ayı kapsayan bir ceza verildi.



Mahkeme, sanığın (Mehmet Türkyılmaz) kişilik özellikleri, geçmiş sabıkasızlık hali, maddi zararın olmayışını göz önünde bulundurularak 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verdi.




Türkyılmaz'a 5 yıl süre ile denetimli serbestlik hükümleri uygulanacak.


CHP yönetiminin ısrarla örtbas etmeye çalıştığı vakaların yanı sıra yenileri de gün ışığına çıkıyor.


CHP'Lİ KIRŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANI 14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL ORGANININ FOTOĞRAFINI ATTI!
CHP'deki son skandal geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de yaşandığı ortaya çıktı. Y.D. adlı kadın, CHP'li Kırşehir Belediyesi'nde çalışan M.Z.'nin, 14 yaşındaki B.T.'ye cinsel organının fotoğrafını gönderdiğini iddia ederek belediye önüne gelip, "Çocuklarımıza tecavüz edip öldürsünler diye mi oy veriyoruz" diyerek tepki göstermişti.

"TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRSÜNLER DİYE Mİ OY VERİYORUZ" | VİDEO İZLE


GEÇTİĞİMİZ YIL DA 2 GÜVENLİK GÖREVLİSİNE İŞLEM YAPILMADI
Yetkililerden çocuğuna cinsel organının fotoğrafını atan görevlinin kendisine gösterilmesini isteyen ancak talebinin karşılanmaması üzerine tepki gösteren Y.D., "Kendimi de belediyeyi de yakarım. Çocuğuma cinsel organının fotoğrafını atan kişiyi getirecekler. Sapık ve hırsızlara göz yumuyorlar. Geçtiğimiz yıl da 2 güvenlik görevlisine işlem yapılmadı, 2 genç ırmağa atıldı. Bizim çocuklarımız da öyle mi olsun. Biz başkana onun için mi oy veriyoruz. Başkan anlamadıktan sonra kim anlayacak. Çocuklarımızı tecavüz edip öldürsünler diye mi oy veriyoruz. Erkek çocuğuna çiçek gönderip, cinsel organının fotoğrafını atıyor" demişti.


Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı belediye önünden ayrılmayan öfkeli anne Y.D., uzun süre sakinleştirilmeye çalışıldı. Cinsel organ fotoğrafının atıldığı B.T. ise çocuk şube müdürlüğüne götürüldü.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU
Öte yandan, çocuğun ailesi belediyenin önündeki eylemin ardından karakola giderek, şüpheli şahıstan şikayetçi oldu.

Şüpheli M.Z. ise, ailenin şikayetçi olması üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadeye çağrıldı. Şüpheli, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

BELEDİYE DE ANNEDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Belediye yetkililerinin de uzun süre belediye önünde bağırarak tepki gösteren anne hakkında "kamu birimini meşgul etmek" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunurken belediye görevlilerinin M.Z. ile ilgili iş akdini askıya alması bekleniyor.



CHP'DE TACİZ VE TECAVÜZ SKANDALLARI BELGELENDİ! MAĞDURUN TALEBİNE KULAK TIKADILAR
Cumhuriyet Halk Partisi'nin taciz ve tecavüz skandallarına sessiz kalması geçtiğimiz dönemlerde belgelenmişti. CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız'ın tecavüz ettiği mağdur kadının "tecavüzcüyü cezalandırın" talebine herkes sessiz kaldı. Yıldız tarafından tecavüze uğradığını, darp edildiğini ve bebeğini düşürdüğünü iddia eden parti üyesi 39 yaşındaki Nurcan Y.'nin, 3 yıl önce yaşadığı mağduriyeti parti yönetimine bildirdiği belirlendi. Nurcan Y. tüyler ürpertici iddiaları ablası aracılığıyla 2018'de CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul'a bildirdi. O dilekçede, genç kadının Kenan Yıldız tarafından mağdur edildiğini ve gereğinin yapılmasını talep ettiği anlaşıldı.

Nurcan Y.'nin ablası Şerife T. tarafından CHP Antalya İl Başkanlığı'na 3 Aralık 2018'de gönderilen dilekçede, "Antalya Aksu CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, bir CHP ilçe başkanına ahlaken yakışmayan şekilde Nurcan Y. isimli kardeşimle olağan dışı ilişkiler içindedir. Kenan Yıldız'ın eylemleri nedeniyle annem Fatma Y.'nin huzuru kalmamıştır" denildi.

'TECAVÜZCÜYE CEZA VERİN' TALEBİNİ GÖRMEZDEN GELDİLER
Nurcan Y. tarafından kaleme alınan dilekçe ekinde ise, "Telefonumda düşük yaptıktan sonraki resimler, kendisiyle olan fotoğraflarımız var. Bu fotoğrafların içinde tecavüze uğradığım yayla evinde benim bu telefondan çekmiş olduğum fotoğraf vardır. Beni delilsiz bırakmak için telefona zarar vermiştir. Bana zorla çocuğumu düşürten, bana tecavüz eden, evlilik vaadiyle beni dolandıran Kenan Yıldız'ın cezalandırılmasını, arz ve talep ederim" ifadeleri yer aldı.


CHP DERİNCE'DE TACİZ SKANDALI! GENEL MERKEZ ÜSTÜNÜ KAPATTI: MAĞDURU SUÇLA FAİLİ KORU HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN



CHP DERİNCE'DE TACİZ SKANDALI GENEL MERKEZ ÜSTÜNÜ KAPATTI
CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak'ın partili kadınlara yönelik taciz dosyası genel merkez tarafından örtbas edilmişti.

Taciz raporunu açıklamayan genel merkeze ise kadınlar tepki gösterdi. Olaya tepki gösteren kadınlar, yaptıkları açıklamada, "Mağduru suçlayan, fail şüphesi bulunanı ise koruyan ifadeler kullanılmıştır. Fail şüphesi bulunan kişi görevine devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

SU ALIRKEN TACİZ ETTİ
CHP Muğla İl Başkanlığı sekreteri A.E., bir delegenin cinsel tacizine uğradı. İl Başkanı ile Kadın Kolları Başkanı, mağdur kadını "Barışın" deyip tacizcisiyle bir araya getirdi.

CHP'Lİ DİDİM BELEDİYE BAŞKANI AHMET DENİZ ATABAY'IN TECAVÜZ İDDİASI
Kendisinden iş isteyen S.T.'ye, meclis üyesi arkadaşı Ali Çağlar'ın çiftlik evinde tecavüz etmekle suçlanan Aydın'ın Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile ilgili soruşturmada yeni gelişme yaşandı.



SORUŞTURMA DOSYASI DİDİM CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN YENİDEN ELE ALINDI
Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Kovuşturmaya yer yoktur" kararı sonrası, Söke Sulh Ceza hâkimliği, "yetersiz delil toplandığı" gerekçesiyle 'Kovuşturmaya yer yoktur' kararını kaldırmış, yeni karar doğrultusunda soruşturmanın genişleterek yeniden ele alınmasını istemişti. Bu doğrultuda soruşturma dosyası Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden ele alındı.


Söke Sulh Ceza Hâkimliği, meclis üyesi Ali Çağlar'ın cep telefonunun incelenerek elde edilen fotoğraf ve videoların soruşturma dosyasına eklenmesini istedi. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Çağlar'ın cep telefonunun değiştiğini ve inceleme yapılamayacağını belirterek talebi reddetti. Bunun üzerine Söke Sulh Ceza Hakimliği, savcılıktan yeni bir talepte bulundu.

CHP'Lİ ATABAY'IN ARKADAŞI ALİ ÇAĞLAR'IN HESAPLARINDAKİ FOTOĞRAF VE VİDEOLAR İNCELENECEK
Söke Sulh Ceza Hâkimliği, savcılıktan Ali Çağlar'ın cep telefonunda kullandığı iCloud ya da Google Photos'tan geçmişe dönük depolanan video ya da fotoğrafların çıkartılabileceğini ifade etti. Hâkimlik, iCloud ya da Google Photos'tan geriye dönük elde edilen delillerin soruşturma dosyasına eklenmesini istedi.

Soruşturmanın eksikliklerinin giderilerek genişletilmiş haliyle Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Söke Sulh Ceza Hâkimliği'ne gönderilmesi ve CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında dava açılması bekleniyor.

Avukat Murat Sultansu, "Görüldüğü üzere Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı açıkça korumakta ve kollamaktadır. Bir hukukçu olarak bu durumu esefle kınıyorum. Hukuk ve mantıki yorumlarla Sulh Ceza Hâkimliği'nin fevkalade isabetli kararına karşı akıl almaz bir şekilde direnmektedir. Bir an önce adaletin tecellisini, çöldeki susuz bir insanın suya olan ihtiyacı gibi hararetle istiyoruz" diye konuştu.



İŞTE CHP'NİN KABARIK TACİZ VE TECAVÜZ SİCİLİNDEN SADECE BİRKAÇI

Son dönemde kamuoyuna yansıyan ve üzeri kapatılan tacizler:

* Maltepe CHP İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz, genç bir kızı zorla bir restorana kapatarak cinsel istismarda bulundu.

* Avcılar'da CHP İstanbul İl Başkanı'nın iki yardımcısı partili bir kadına ahlaksız teklifte bulundu.

* Ümraniye'de CHP İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı G.Ö.A., partili D.A.'yı taciz etti. Genç kız partiden istifa edip şikayetçi oldu.

* Esenler'de CHP İlçe eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Koç, ilçede kadınların partililerce sık sık tacize uğradığını iddia etti.

* Şişli Belediyesi'nde yengesini taciz ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski Başkan Yardımcısı U.G.Y. kollanarak Sarıyer'de göreve başladı.

* CHP Muğla İl Başkanlığı sekreteri A.E., CHP delegesi olan Mehmet A.'nın tacizine uğradı.

* CHP Konya İl Başkanı Avukat Barış Bektaş'ın da yardım çeki vereceğini söyleyip ofisine çağırdığı parti üyesi bir kadını taciz ettiği iddia edildi.

* CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, bir kadına cinsel içerikli mesajlar attı ve elinde olduğunu iddia ettiği görüntüler üzerinden tehdit etti.

* Sivas'ın Akıncılar ilçesinde öğretmene cinsel tacizde bulunan CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek ile yönetim kurulu üyeleri görevden alındı.