CHP'de ortalık yangın yeri! Kemal Kılıçdaroğlu makamında Ekrem İmamoğlu'nu ağırladı: Dikkat çeken kare

6'lı masada adaylık krizi sürmeye devam ederken, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener'in el ele vererek sergiledikleri adaylık tiyatrosu ortalığı karıştırmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ışığında son olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin adaylığına karşı Meral Akşener ile birlikte hareket eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, grup toplantısına davet etti. Davet öncesi Kılıçdaroğlu makamında İmamoğlu'nu ağırladı. Görüşmede Kılıçaroğlu'nun rahat tavırları dikkat çekti.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2022, 23:12 Güncelleme 20 Aralık 2022, 14:55
CHP’de ortalık yangın yeri! Kemal Kılıçdaroğlu makamında Ekrem İmamoğlu’nu ağırladı: Dikkat çeken kare

İÇİNDEKİLER

Altılı masada, kimin aday olacağı konusu üzerinden büyük bir kriz patlak verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, "Bir de beni deneyin, bir de Bay Kemal'i deneyin, geliyorum ey dünya" diyerek adaylığını açıkça ilan etmişti.



İttifakın diğer kanadı İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener ise, CHP liderinin adaylığına karşı çıkmış, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'hayır' demeyeceklerini söylemişti.



İkili arasında yaşanan gerilim bununla sınırlı kalmamış, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret etmesi sonrası hapis cezası alması da yeni sorunları beraberinde getirmişti. Almanya'daki icazet seferi sırasında, Akşener'in İmamoğlu ile miting düzenlemesi Kılıçdaroğlu'nu bir hayli rahatsız etmiş, apar topar özel jetine atlayarak İstanbul'a dönmüştü.



Ankara'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Akşener'in Saraçhane'deki 'adaylık' planlarına sert çıktı. CHP lideri, Akşener için "İç işlerimize karışma" ifadelerini kullandı.



CHP yandaşı Tele 1, meseleye ilişkin Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a ayar vererek, "Yeri ve zamanı gelirse biz aday değiliz diyecekler" dediğini aktardı.


KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU'NU CHP GRUP TOPLANTISI'NA ÇAĞIRDI: 'BEN ADAY DEĞİLİM' Mİ DİYECEK?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ankara Temsilcisi Şükrü Küçükşahin, katıldığı canlı yayında, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nu CHP Grup Toplantısı'na çağırdığını söyledi.



Küçükşahin, "Benim bildiğim, yanlış anlamadıysam, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aradı. Sayın İmamoğlu'nun grup toplantısına katılması… Bir an ben de tereddüte düştüm. İki genel başkanla, belediye başkanının ortaklaşa kararı." diye konuştu.



Söz konusu gelişmeyi A Haber'de canlı yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programında değerlendiren TBMM Dijital Mecralar Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yayman, "Ben aday değilim diyeceğini sanmıyorum." dedi.



Gelişme, "İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek mi verecek?" sorusunu akıllara getirirken Yayman, "Ben İmamoğlu'nun 'aday değilim' diyeceğini sanmıyorum. İmamoğlu'nun ne konuşacağına da adaya da kendilerine akıl veren küreselciler karar verecek." değerlendirmesinde bulundu.

MAKAMINDA UYARDI!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamında kabul etti.

Kılıçdaroğlu'nun makam odasına girmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Ekrem İmamoğlu sadece "Güzel bir gün olacak" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Bugün CHP Grup Toplantısı için Ankara'dayım. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettim. Bu süreçte, 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıktığı için teşekkürler." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun görüşmede rahat ve uyarır tavırdaki hareketleri İmamoğlu'na mesaj olarak algılandı.

Görüşmenin ardından partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
Belediye başkanımız İmamoğlu buradadır. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların, yol arkadaşlarımızın iyi bildiği bir şeyi sizlere ifade edeceğim. Böylece bütün vatandaşlarımız da duysun.

Ben Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur.

Çekin arabanızı bu kantar sizi çekmez. Erdoğan'a da insani olarak bir çağrım var. İhtirasına teslim olma. Süren doluyor, 4-5 ay sonre göreceksin.

Çok işimiz var. Bu saçmalıkalra ayıracak vaktimiz yok. Adalet bugün olmasa yarın tecelli edecek. Herkes bay Kemal'i beklesin.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN