Kalkavan’dan avukat istedim

2010 yılındaki Manken Aslı Baş’ın öldürülmesi davasında İşadamı Ahmet Bayer’in FETÖ üyesi İhsan Kalkavan’dan yardım istediği ortaya çıktı. Cinayet zanlısı Bayer’in çocuklarını kurtarmak için Kalkavan’a avukat sorduğunu itiraf etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2017 Güncelleme 01 Ekim 2017, 02:38
Kalkavan’dan avukat istedim

İÇİNDEKİLER

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 2010'da Bodrum'da meydana gelen ve kamuoyuna 'Manken Aslı Baş cinayeti' olarak yansıyan, davası Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren olayla ilgili, işadamı İhsan Kalkavan hakkında fezleke hazırlandı. 2012'de İstanbul'dan gelen Kalkavan'ın, FETÖ/PDY'nin Bodrum imamı Zeki Yağmur ile irtibat kurup, Bayer'in o dönem tutuklu olan oğulları Hakan Sadi Bayer ve Volkan Bayer'in tahliyesine yardımcı olduğu öne sürüldü.



HEP GÖRÜŞÜRDÜK

2014 yılında yurtdışına çıktığı ve dönüş yapmadığı bilinen ve hakkında yakalama emri çıkartılan Kalkavan'dan herhangi bir ses yokken, iddialar karşısında Ahmet Derya Bayer, İhsan Kalkavan'ı 30 yıldır tanıdığını kabul etti. Cinayetten sonraki 3 yıl boyunca Kalkavan'la görüştüğünü kabul eden Bayer, "Club Flipper ilk açıldığında, Beşiktaşlı birçok futbolcu ile beraber tatil köyümüze gelirlerdi. Bir de devre mülk almıştı. Her yaz görüşürdük. Çünkü çocuklarım tutuklandığında ben birkaç tane arkadaşımı arayıp, kendilerinden ne yapmam gerektiğini, çocuklarımın haksız yere tutuklandığını ve bildikleri bir ceza avukatı olup olmadığını sordum. Aynı soruyu İhsan Kalkavan'a da yönelttim. O da bana Bodrum'dan bir tanıdığı avukat olduğunu söylemişti. Yani ben ondan sadece avukat desteği istedim. Kendisiyle en son görüşmem, 2013 yılında oldu. Ondan sonrada hiç görüşmedim" dedi.