İdlib’i vuracaktı

Hatay’da düşen Suriye savaş uçağının paraşütle atlayan pilotu Mehmet Sufhan, 9 saatlik çalışmanın sonunda bulunarak hastaneye kaldırıldı. Vücudunda kırıklar olan pilot, İdlib kırsalını vurmak için havalandığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2017 Güncelleme 06 Mart 2017, 01:35
İdlib’i vuracaktı

İÇİNDEKİLER

Hatay'da düşen Suriye savaş uçağından paraşütle atlayan pilot, yaklaşık 9 saat süren çalışmanın ardından Altınözü İlçesi'ne bağlı Fatikli Mahallesi kırsalında bulundu. Sabaha karşı bulunan pilot, ekiplerce Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Uçağın tek kişilik olduğu ve başka pilot bulunmadığı kaydedildi. Hatay Devlet Hastanesi'nde beyin cerrahisi servisinde gözlem altına alınan Esad rejimine bağlı hava kuvvetlerinde görev yapan Suriyeli pilotun, omurgasında kırık olduğu tespit edildi. Suriyeli pilotun albay rütbesindeki "Mehmet Sufhan" (56) olduğu öğrenildi. Bacaklarında ve yüzünde yaralar bulunan pilotun genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Pilot Sufhan'ın ifadesinde, MİG-21 tipi uçakla İdlib kırsalını vurmak için Lazkiye'den havalandığını ancak bu sırada vurulduğunu söylediği kaydedildi. Pilotun paraşütle atladıktan sonra yaklaşık 500 metre yürüdüğü öğrenildi.

HANGİ GÖREVLE UÇUYORDU
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, pilotun iadesiyle ilgili, "Pilotun tedavisi devam ediyor. Hangi amaçla ve nasıl Türkiye sınırlarına düştüğü, uçağın, pilot da dahil atladığı, hangi görev ve faaliyet çerçevesinde buralarda bulunduğu hususları bütün açıklığıyla ortaya çıktıktan, netlik kazandırıldıktan sonra ilgili karar önümüzdeki günlerde verilecek" dedi.


* Suriyeli pilot, düştükten 9 saat sonra bulundu.


* İŞTE İNSANLIK
Türkiye'yi destekleyen sivilleri öldüren pilot Türkiye'de tedavi altına alındı.


YASER ÇAPAROĞLU