Teröre-darbeye ‘Van’ minute

Türkiye tek yürek oldu, teröre lanet yağdı. Van’daki kardeşlik nöbetine on binlerce kişi katıldı. 4 dilde pankartlar açılıp, ‘Teröre karşı ayaktayız’, ‘Darbeyi yendik terörü de yeneceğiz’ diye haykırıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2016 Güncelleme 26 Ağustos 2016, 02:18
Teröre-darbeye ‘Van’ minute

İÇİNDEKİLER

Van'da Memur-Sen öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 21 ilden, bin 113 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen 'Darbe ve Teröre Karşı Birleşelim' mitinginde terör saldırıları ve FETÖ protesto edildi. On binlerce kişinin katıldığı mitingde platforma, Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Farsça, 'Kardeşlik nöbeti, teröre karşı ayaktayız' yazılı pankart asıldı. Mitingde "Üst akıl maşaları PKK-PYD-DAEŞ-FETÖ", "Birlikte diriliş için birlikte direnişteyiz", "Teröre one minute", "Darbeyi yendik terörü de yeneceğiz" yazılı dövizler dikkat çekti. Mitingde vatandaşlar, PKK'nın Diyarbakır, Mardin, Van, Elazığ ve Gaziantep'te güvenlik güçleri ile sivillere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. "Kardeşlik Nöbeti" sloganıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar terörü lanetledi.

BÖLGE İNSANI ZARAR GÖRDÜ
On binlerce kişinin katıldığı mitingde Türkçe ve Kürtçe olarak hazırlanmış bildiri okundu. Bildiride, "Hak savunusu terör ve şiddetle olmaz. Zira bu terör ve şiddet sonuçta yine en başta ve en fazla bölge halkına zarar veriyor. Çukur teröründe evleri yıkılan, mağdur olan, iki ateş arasında kalıp hayatını kaybeden yine bölge halkıydı. PKK'nın son eylemlerinde ölen sivillerin de tamamı bölge insanıdır. Terör ve şiddetle hak arayışı kabul edilemez" denildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, şunları söyledi: "Vesayetin emir eri ve işgal aracı terör koalisyonu PYD-PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütlerini lanetleyerek, birlikteliğimizi tüm Türkiye'ye, dünyaya haykırmak için buradayız. Kardeşliğimize hep birlikte sahip çıkıyoruz. Düşmanlara karşı birlikte bir araya gelerek korku salıyoruz. Bu millet bu toprakları kupon biriktirerek almadı. Meydanları nasıl bırakmadıysa bundan sonra da asla terör örgütüne bırakmayacaktır. Birlikteliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

Van'da 'Kardeşlik Mitingi'ne katılan vatandaşlar birlik ve beraberlik örneği gösterdi; hain terör saldırılarını kınadı. Van'ın ardından Erzincan'da da bugün 'Büyük Erzincan Yürüyüşü' düzenlenecek.

Önder ALTINAL-Nezir GÜNEŞ