Kul çeşmesi

Uzman Çavuş Süleyman Kul, şehit arkadaşının fotoğrafını bağrına bastı. Onu cennete uğurladı. Bu olaydan kısa bir süre sonra kendisi şehadete ulaştı. Vasiyeti ise köyüne bir çeşme yaptırılmasıydı. İşte o kahramanın bunun için arkadaşına 7 bin TL bıraktığı ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2016 Güncelleme 20 Mayıs 2016, 00:00
Kul çeşmesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul'u, can yoldaşı Şehit Bekir Kelleci'nin cenazesinde akıttığı gözyaşlarıyla tanıdı. Şehit Kul, dostunu vatan toprağına bıraktı. Ardından görev bölgesine koşup kanlı terör örgütüne karşı yürütülen operasyona katıldı. Ancak kalleş saldırı sonucu şehadete ulaştı. Memleketi Giresun'un Yağlıdere İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul'un emaneti ise yürekleri dağladı. Babasına "Şehit olursam köyüme bir çeşme yaptırın. Üzerine de 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazın" şeklinde bir vasiyet bıraktı. Şehadeti hisseden Kul, can dostu Bekir'den 22 gün sonra şehit düşüp vatan toprağına bırakıldı. Şehit cennete uğurlanırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehidin vasiyetini yerine getirmek için düğmeye bastı. Ancak Kul'un, ailesinden habersiz silah arkadaşı Uzman Çavuş Erkan Şanlı'ya çeşmenin parası olarak 7 bin TL bıraktığı ortaya çıktı.

'ÇOK MUTLU OLDUK...'
Uzman Çavuş Şanlı, arkadaşının vasiyetini yerine getirmek için Elazığ'da çeşmeyi yaptırdı. Ardından Giresun'a taşıdı. Çeşme, şehit Kul'un vasiyet ettiği Yağlıdere ilçesindeki yayla yoluna bırakıldı. 10 bin liraya mal olan çeşmenin 7 bin lirasını şehit Kul'un arkadaşına bıraktığı, geri kalan 3 bin lirayı ise ailesi ve Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk'ün karşıladığı ortaya çıktı. Şehit oğlunun vasiyetinin yerine getirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyan baba Mehmet Kul ise şunları anlattı: "Oğlum Süleyman, vasiyeti için aynı timdeki arkadaşı Erkan'a şehit düşmeden önce 7 bin lira vermiş. Oğlum vefat ettikten sonra Erkan geldi ve oğlumun vasiyet ettiği çeşmeyi yaptırdı. Süleyman, hayır yapmayı çok seviyordu. Oğlumun hayalini yerine getirdiğimiz için mutluyuz." Anne Fatma Kul ise "Oğlum 'Alnımıza yazılmışsa göreceğiz, üzülme anne' diyordu. Oğlumun acısı içimizdeyken, vasiyetinin bir anda gerçekleşmesi bizi sevindirdi" diye ağladı...

YAYLA YOLUNDA BİR ŞEHİT HAYRATI
Baba Mehmet Kul ile anne Fatma Kul, dün şehit oğullarının vasiyeti üzerine yaptırılan çeşmeyi ziyaret etti. Acılı anne, "Oğlum çok yardımseverdi. Bize yük olmamak için para biriktirip arkadaşına vermiş. Allah ondan razı olsun" dedi.

ÖZGÜR ÖZDEMİR