İhale yangını

Adana’da 10 gün önce 5 yıldızlı otelde yangın çıktı. Polis, kundaklama olduğunu belirleyince suçlu ortaya çıktı: İşletme ihalesini alamayan Seren Akgönül...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2016 Güncelleme 30 Nisan 2016, 00:00
İhale yangını

İÇİNDEKİLER

Adana'da Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki 5 yıldızlı otelin gece kulübünde geçen 21 Nisan gecesi yangın çıktı. Dumanı fark eden görevlilerin ihbarıyla olay yerine giden itfaiye, bir yandan yoğun bir duman yayılan oteli tahliye ederken, diğer yandan da yangına müdahale etti. Yangın 1 saat sonra söndürüldü. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, olayın kundaklama olduğunu tespit etti. Şüpheli Meftun Aldatmaz (31) ve Mustafa Yırtıcı (21) yakaladı.

'10 BİN TL VERİP YAKIN DEDİ'
Suçunu itiraf eden Aldatmaz, bir süre önce yapılan ihaleyi alamayan Seren Akgönül'ün kendilerine 10 bin lira vaat ederek, "Ne yapıp edip burayı yakın diyerek 5 bin lira verdi. Kalan 5 bin lirayı da iş bittikten sonra vereceğini söyledi. Ben Mustafa Yırtıcı'ya bin 500 lira verdim. Benzin dökerek ateşe verdik" dedi. Bu itiraf üzerine gözaltına alınan Seren Akgönül (42), suçlamayı kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Aldatmaz ve Yırtıcı tutuklandı. Akgönül ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Murat KARAMAN