BURUNdan geldi

11 ay önce evlenen İbrahim Doğan, burnundan rahat nefes alamadığı için hastaneye gitti. Doktor tavsiyesiyle operasyon geçirdi. Sapasağlam girdiği ameliyatın ardından komaya girdi. Gözü yaşlı eşi ise doktor ihmaline isyan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2016 Güncelleme 07 Nisan 2016, 00:00
BURUNdan geldi

İÇİNDEKİLER

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde 31 Mayıs'ta evlenen Fatma-İbrahim Doğan (26) çiftinin mutluluğu, bir ameliyat sonrası geride kaldı. İbrahim Doğan, burnundan rahat nefes alamayınca soluğu Çivril Devlet Hastanesi'nde aldı. Doktorlar, Doğan'ın burnunda fazla kıkırdak olduğunu ve ameliyatla alınması gerektiğini anlattı. Bunun üzerine Doğan, 13 Ocak'ta ameliyat masasına yattı. Operasyonda kıkırdak dokusu alındı. Ancak sapasağlam ameliyata giren Doğan'ın hayatı, operasyondan sonra karardı. Ameliyatın ardından komaya giren Doğan, bir daha uyanamadı.

'YASAL SÜRECİ BAŞLATTIM'
Doktorlar, İbrahim Doğan'ın duran kalbinin tekrar çalıştırıldığını, ancak bu sırada beynine oksijen gitmediği için komaya girdiğini açıkladı. Doğan, sevk edildiği Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Eşinin evlilik yüzüğünü boynundaki kolyesine takan Fatma Doğan, eşinin doktorların ihmali sonucu komaya girdiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anlattı. Eşinin ameliyata sağlam girdiğini ancak komadan çıktığını söyleyen Doğan, "Şu anda bilinci net değil, bizi tanıyor mu onu bile bilmiyoruz. Ben bu ihmalin arkasını arayacağım. Yasal süreci başlattım" ifadelerini kullandı.

'HASTANENİN KUSURU YOK'
ÇİVRİL Devlet Hastanesi'nin de bağlı olduğu Denizli Kamu Hastaneleri Birliği'nin Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, ihmal iddialarını reddetti. Dr. Öztürk, "Herhangi bir ihmal söz konusu değil. Beklenen ya da tahmin edilen bir durum değil. Hastanın yapısal ya da dolaşım bozukluklarından dolayı bu durumun yaşandığı sanılıyor" dedi.