Çıkış yok

Hainler, tünelin ucunu göremedi! Güvenlik güçleri Şırnak İdil'deki operasyonlarda PKK'ya büyük darbe indirdi. Teröristlerin kilit taşlardan 10 metre tünel yaptığı belirlendi. Bu sayede 12 ev arasında geçiş yaptıkları tespit edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2016 Güncelleme 02 Mart 2016, 01:38
Çıkış yok

İÇİNDEKİLER

Kan lobisi, Türkiye'yi karıştırmak istedi. Ancak güvenlik güçleri buna izin vermedi. Terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. O yerlerden biri de Şırnak'ın İdil ilçesiydi. Buna göre güvenlik birimleri, sokağa çıkma yasağıyla birlikte İdil'de yuvalanan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirdi. Daha sonra bölgede tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhasına geçildi. Yeni Mahalle de operasyon adreslerinden biriydi. Ancak bölgeye giden güvenlik güçleri, hainlerin korkunç yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Hainlerin kilit taşlardan hem barikat hem de evler arasında geçişi sağlamak için 10 metre uzunluğunda bir tünel inşa ettikleri belirlendi. Bir metre yüksekliğindeki bu tüneli barikat olarak da kullanan teröristler, böylece güvenlik güçlerine görünmeden evlerin arasından geçmeyi planladı. Teröristlerin söz konusu bölgede kurdukları tünelle 12 ev arasında geçiş yaptığı tespit edildi. Eli kanlı hainlerin İdil'deki Turgut Özal Mahallesi'ndeki bir okulu da yaktıkları görüldü. Atatürk Ortaokulu'nu bir süre karargah gibi kullanan teröristler, güvenlik güçlerinden kaçarken okulu ateşe verdi. Öte yandan TSK, 29 Şubat'ta Sur ve İdil'de devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristler ile imha edilen patlayıcı sayısını açıkladı. Açıklamada, Sur'da 1, Teröristler tünelde kilit taşlar kullandı. Tünelin bazı noktalarında ise tuğla vardı.

İdil'de 4 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Aynı gün düzenlenen operasyonda 15 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Tünelden geçip güvenlik güçlerine saldıran teröristler, operasyonlarda etkisiz hale getirildi.

1) PKK'LILAR EVLERDEN TÜNELLERE GİRDİ



2) 10 METRELİK KORİDORU GEÇTİ



3) ANCAK ÇIKIŞTA GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ