Canevi

Can Dündar-FETÖ-MİT TIR'ları arasındaki kirli ilişkiyi MASAK ortaya çıkardı. FETÖ ile bağlantılı avukatların Pensilvanya ilişkileri kanıtlandı. Savcılık, avukat Sönmez Ahi'nin "Dündar'ın villasını aldık, büroyu oraya taşıdık" kaydı ile şebekeyi canevinden vurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2016 Güncelleme 25 Şubat 2016, 01:11
Canevi

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar-MİT TIR'ları ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) arasındaki ilişkiler, Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) takıldı. Dündar'ın villası, Cumhuriyet'in MİT TIR'ları ile ilgili ihanet manşetinin ardından TIR'ları durduran Tümgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatının ortağına aniden satılmasıyla ilgili soruşturmada MASAK ilginç bulgulara ulaştı. Savcılığın tespitlerine göre, Can Dündar, 2013'te evi satışa çıkardı. Villa 2 yıl satılamadı. MİT TIR'ları ile ilgili 29 Mayıs 2015 tarihli Cumhuriyet gazetesinin ihanet manşetinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra ise satış gerçekleşti. Dündar'ın evi resmi kayıtlara göre 2015'te 1 milyon 500 bin liraya satıldı. Ancak adli kaynaklara göre Dündar'a elden 3,5 milyon lira daha ödendi. Bu ödemede MİT TIR'ları manşetinin bedeli olarak FETÖ etkili oldu.

BACANAĞINA KOD İSİMLE KONUŞTU
Satışta şüpheli oldukları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen ve üçü tutuklanan dört avukatın para trafiğini araştıran MASAK, FETÖ ile irtibatlı oldukları iddia edilen avukatların yine bu yapıya mensup bazı isimler ve şirketlerle şüpheli para trafiklerini tespit etti. Şüphelilerden Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi, Dündar'ın villasının alınması ile ilgisi olmadığını iddia etse de teknik takibe yakalandı. Ceren adlı bir kadınla telefon görüşmesinde "Can Dündar'ın villasını aldık, büroyu oraya taşıdık" ifadesini kullanan Ahi, tutuklanan avukatlardan bacanağı Atilla Tarık Çilekçi'den bahsederken FETÖ içindeki kod ismi Ömer'i kullanması dikkat çekti. Şüpheli avukatların, MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanması ve ifşasında etkin rol oynadıkları, nihai amaçlarının sahte delil ve kurgu üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni terörle ilişkilendirmek olduğu iddia edildi.



Dündar'ın evini alan Sönmez Ahi'nin bacanağı Atilla Çilekçi, gençliğinden beri Gülen Örgütü'nün içinde bulunuyor.

KİRLİ PARA TRAFİĞİ
MASAK'ın tespitlerine göre; şüpheli avukatlar Bekir Mustafa Yılmaz, Atilla Tarık Çilekçi ve Sönmez Ahi arasında para trafiği bulunuyor. Şüphelilerin FETÖ ile irtibatlı şahıs ya da şirketlerle de para transferleri yaptığı belirlendi. Ahi ve Yılmaz'ın Paralel Yapı'nın yurt dışındaki kuruluşlarına para götüren kişilerle birlikte Türkiye'den ayrıldığı tespit edildi. Hatta avukatların bu kişilerle aynı dakikalarda giriş çıkış yaptıkları görüldü.



TAKVİM, Paralel emniyetçi Nazmi Ardıç'la Can Dündar'ı böyle görüntülemişti. Can Dündar, gazetesine operasyon yapan Paralel Yapı'nın safına geçti.


NAZİF KARAMAN