112 Acil

Selahattin Demirtaş, öğretmen eşinin 774 gün rapor aldığı ortaya çıkınca sazı eline aldı. Eşinin rahatsızlığını anlattı. Son dönemde kullandığı 112 günlük iznin sağlık sorunları nedeniyle alındığını izah etti. Ama bahane sunamadığı 662 günden ise hiç bahsetmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2016 Güncelleme 20 Ocak 2016, 01:32
112 Acil

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önce saz çaldı, kendisini Türkiye'nin lideri olarak tanıttı. Meclise girdikten sonra terörü destekledi, PKK'nın hain saldırılarına arka çıktı. Sürekli Kürt çocukları üzerinden siyaset yapan Demirtaş'ın eşinin ise görevli olduğu Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Yeşilli Okulu'na aylardır uğramadığı ortaya çıktı. İddialara göre Başak Demirtaş, 2015-16 öğretim yılının başından beri 112 gün izin almış ve okula hiç gitmemişti. Milli Eğitim Bakanlığı da Başak öğretmenin 2004'ten beri tam 774 gün rapor alarak işe gitmediğini açıkladı. Bu skandalın üzerine Selahattin Demirtaş bir açıklama yapmak zorunda kaldı. HDP lideri açıklamasında "Eşim Başak Hanım, bir süre önce bebek beklerken, bebeği karnında kaybetmiştir. Daha sonra daha ağır sağlık sorunlarına maruz kalmıştır. Son olarak yurt içinde ve yurt dışında yeniden bir dizi ameliyat sürecine girmiştir" ifadelerini kullandı.

İKİ MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ
Demirtaş son dönemde Başak Hanım'ın rahatsızlığı nedeniyle rapor aldığını söylerken zaten Başak öğretmenin bu dönemde 112 gün rapor aldığı iddia edilmişti. Elindeki raporu ispatlayabileceği için sadece 112 günlük döneme odaklanan Demirtaş, toplamda 774 gün rapor alan Başak Hanım'ın 662 gün hangi sebeple okula gitmediğini ise açıklayamadı. Selahattin Demirtaş ayrıca Ankara'dan iki müfettişin de bu iddiaları soruşturmak için görevlendirildiğini söyledi. Bu arada Başak Demirtaş'ın son aldığı bir aylık raporun Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir intern (stajyer) öğrenci tarafından verildiği; bu nedenle raporun geçersiz olduğu iddia edildi.



662'Yİ ANLAT SELAHATTİN
Selocum, kadıncağızı sen hasta etmişsin belli... İnsan "Ciddi bir rahatsızlığı vardı" der. Doğmamış çocuk üzerinden bile siyaset yapıyorsun Demirtaş. Tamam 112 günü açıkladın.
Biz de üzüldük hatta. Ama geride hala 662 gün var Selahattin. Seçim gezilerinde sağlıklı olup onun dışında rahatsızlanan bir eşi var Selahattin'in... Allah şifa versin Başak Hanım. Eşiniz 662 gün için ne düşünüyor acaba?
Adam 52 kişinin ölümüne sebep oldu. Açıklayamadı. Kardeşi dağa çıkıp terörist oldu. Açıklayamadı. Operasyonlar başladığında tatile çıktı. Açıklayamadı.
Yine açıklayamadı. Selahattin de eşi gibi okula gitmemiş belli.
Hesap yapmayı bile bilmiyor. Eşinden biraz ders al Selo. 774-112= 662. Onları da anlat bir hele...