Beleksaray

Türkiye G20 ile tarihe geçti. ABD Başkanı için alınan tedbirler ise Hollywood filmlerini gölgeledi. Buna göre Belek'teki otel Barack Obama için adeta Beyaz Saray haline getirildi. Başkan'ın yemeklerini ABD'den gelen aşçısı pişirdi. Kıyafetlerinin başında özel ekip bekledi. Otele hem Pentagon hem de ABD uydusu ile irtibata geçen sistem yerleştirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2015 Güncelleme 18 Kasım 2015, 01:16
Beleksaray

İÇİNDEKİLER

Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi sona erdi. Ev sahibi Türkiye'nin organizasyonu herkesi imrendirdi. ABD Başkanı Barack Obama için alınan tedbirler ise ABD filmlerini bile gölgeledi. Buna göre Obama'nın konaklayacağı otel olarak Calista Luxury Resort'un kral dairesi seçildi. Ardından ABD ekibi ay başında gelerek, otelde çalışmaya başladı. 7 TIR'la getirilen güvenlik ekipmanı Obama gelmeden önce otele kuruldu. Obama'nın kaldığı odanın camına kurşun geçilmez paravan yerleştirildi. Ayrıca odadaki yatak takımları kullanımdan üç gün önce ABD ekibine teslim edildi.


Obama'nın kaldığı odanın etrafına kurşun geçirmez cam paravanlar yerleştirildi. Ayrıca Başkan'ın güvenliği için otel personeli gerekmediği sürece yer değiştirmedi.

KAYMAYAN ÖZEL PASPASLAR SERİLDİ

Oda için kullanılan temizlik kimyasalları ve temizlik makineleri köpekler tarafından tarandı. Odadaki tüm ıslak zeminler için kaydırmaz özel paspaslar talep edildi. Başkan'ın çamaşırları da otel çamaşırhanesinde yıkanırken başında özel kahyalar bekledi. Obama'nın yemeğini ABD'den gelen 2 aşçı ve butlerdan (özel kahya) oluşan ekip yaptı. Yemek malzemeleri ABD'den getirildi. Sadece taze sebze ve meyve Türkiye'den temin edildi.

Otel yönetimi tarafından ABD Başkanı Obama için çeşitli hediyeler de hazırlandı. Bu kapsamda Obama ve eşi için özel saat yapıldı. Obama'nın bu hediye karşısında büyük memnuniyet duyduğu açıklandı.

EN SEVDİĞİ ÇİÇEK ORKİDE...
Türk Telekom ek bir altyapı ile 150 telefon hattı tahsis etti. Otelde 32 oda tamamen boşaltılarak, hem ABD Uydusu hem de Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı) bağlantılı sistem alanları oluşturuldu. Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise şunları söyledi: "Başkan Obama'nın özel bir isteği olmadı. Biz sadece oteli sevdiği çiçekler olan orkide ve krizantem ile süsledik. Ayrıca sevdiği müziklerin CD'lerini de odasına koyduk."


Michelle Obama, G20 Zirvesi için Türkiye'ye gelen eşini yalnız bıraktı. Onun yerine Beyaz Saray'daki bir etkinliğe katıldı.