Kansere yenik düştü

Usta tiyatrocu Levent Kırca, 67 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gören Kırca'nın ölümü, sanat dünyasında üzüntü yarattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2015 Güncelleme 13 Ekim 2015, 09:17
Kansere yenik düştü

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayından beri karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gören usta tiyatrocu Levent Kırca, 67 yaşında hayatını kaybetti. Kırca, bir süredir tedavi gördüğü Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gece gözlerini yumdu Kırca'nın cenazesi bugün öğle namazı sonrası Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

KELİMESİZ KALDILAR
Kırca'nın oğlu Umut Kırca, babasının durumunun son 10 gündür kötü olduğunu söyledi. Kırca, babasının yaşamını yitirdiği hastanede gazetecilere açıklama yaptı. Babasının yazın başından beri kanser tedavisi gördüğünü ifade eden Umut Kırca, "Çok üzgünüz, hepimizin başı sağolsun. Büyük bir sanatçıydı. Türkiye'de 50 yıldır büyük işler yapmıştı" dedi. Levent Kırca'nın diğer oğulları Oğulcan ve Özdeş Kırca da büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Acı haberin duyulmasının ardından sanat, iş ve televizyon dünyasından birçok isim, sosyal medya hesaplarından duygusal mesajlar yayınladı.

Cem Yılmaz: Levent Kırca vefat etmiş. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.
Volkan Konak: Kansere yenik düşen usta tiyatro sanatçımız Levent Kırca'nın ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun.
Işın Karaca: Ah be Levent abim. Mekanın cennet olsun. Yine kelimesiz kaldım bugün. Bunca acıya nasıl dayanır ki yüreğimiz. Yolun ışık olsun usta.
Ceyda Düvenci: Artık gerçekten nefes alamıyorum. Her gün kalbim daha da acıyor. En değerlerimizi kaybediyoruz, insanlığımızı kaybederken. Başımız sağolsun. Levent abim nurlarda yat.
Gülben Ergen: Yıllarca evimizin gülüşlerimizin ustası. Dik duracağız seni özleyeceğiz.
Filiz Akı n: O, Türkiye'nin Charlie Chaplin'iydi. Ölümü bile hiç kimsenin yapamayacağı bir şekilde, o benzersiz esprileriyle, mizahıyla karşılayan, o büyük usta, o çocuk yürekli duygusal dostumuzu kaybettik.
Ebru Şallı: Büyük usta... Çocukluğumun olacak o kadarı... Onu da kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Ne desek boş bomboş. Sözlerin yetmediği anlar. Seni seviyoruz. Huzur içinde uyu.
Sibel Can: Mekanın cennet, ruhun şad olsun büyük usta.
Nur Yerlitaş: Sen de hoşçakal büyük usta, mekanın cennet olsun. Demet Ak alin Kurt: İnanamıyorumm o kadar çok üzüldüm.ki; mekanın cennet olsun büyük usta.
Halil Sezai: Bir ara huzurla uyuduğumu hatırlıyorum. Vardı öyle bir zaman. Levent Kırca da gitmiş. Nurlar içinde uyusun.

22 YILLIK TELEVİZYON PROGRAMI
1948 yılında Samsun'da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne hayatına atıldı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. 1978'de "Altınşehir" adlı filmle sinemaya geçti. "Ne Olacak Şimdi?" ve "Mavi Muammer" adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte "Güzel ve Çirkin ve Sefiller" adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl boyunca yayınlanan televizyon programı "Olacak O Kadar"ı hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra "Şeytan Bunun Neresinde" adlı filmi yönetti.

ASLI ÇETİNER: VEDALAŞTIK, ELİ ELİMDE GİTTİ
Levent Kırca'nın 6 yıldır birlikte olduğu Aslı Çetiner, "Konuştuk, vedalaştık. En büyük tesellim fazla acı çekmeden, eli elimde gitmesi" dedi. Kırca'nın ölümünün ardından yazılı bir açıklama yapan Çetiner, şu ifadeleri kullandı: "Kıymetlim Levent Kırca'yı maalesef kaybettik. Kendisi sabaha karşı 02.00 itibariyle solunum sıkıntısı yaşamaya başladı. Son ana kadar bilinci açıktı. Konuştuk, vedalaştık. Tüm sevenlerine tekrar sevgilerini yolladı. Maalesef saat 02.40'ta hayata gözlerini yumdu" dedi.