Kahramana veda

Trabzonlu şehit polis Soner Yıldırım dün memleketinde cennete uğurlandı. Kahraman oğlunun fotoğrafını bağrına basan anne ise teröre inat gözyaşlarını içine akıttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2015 Güncelleme 15 Eylül 2015, 01:32
Kahramana veda

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün şehidine ağladı. Gözyaşları bu kez Trabzon'a aktı. Şırnak'taki kalleş saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım, memleketi Trabzon'un Tonya İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis için İskenderli Mahallesi'nde bulunan Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

TONYALI KADINLARIN İSYANI
Törene ellerinde Türk bayrakları ile katılan Tonyalı kadınlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Tören öncesinde Kur'an okuyan imamın şehit polis memuru Soner Yıldırım'ın isminden esinlenerek "Şehidimizin ismi Soner. İnşallah bu teröre kurban verdiğimiz 'Son' 'Er' olur" demesi dikkat çekti. Anne Havva Yıldırım ise oğlunun naaşının başından ayrılmadı. Kahramanının fotoğrafını bağrına bastı. Gözyaşlarını içine akıttı. Şehit annesinin "Oğlum beni bıraktın gittin" feryatları yürekleri dağladı.

ŞEHİDİN SINIF ARKADAŞI
Şırnak Cizre'de geçen Cuma günü PKK'lı teröristlerin düzenlediği kalleş saldırıda 5 polis yaralandı. O polislerden biri de Orhan Tunç'tu. Tunç'un 7 Ağustos'ta Cizre'de şehit düşen polis memuru Salih Hüseyin Parça ile polis okulunda sınıf arkadaşı oldukları ortaya çıktı. İki arkadaş, okulu bitirdikten sonra da Cizre'de aynı evi paylaştı. Batman'da tedavi gören Orhan Tunç'un arkadaşı Salih Hüseyin Parça'nın şehit olmasının ardından Facebook'ta yazdığı şu not ise yürekleri dağladı: "Senin intikamını almadan Cizre'den dönmek nasip olmasın..."

MİSLİYLE CEVAP
Güvenlik güçleri, şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı. Şırnak'ta, terör örgütü mensuplarınca iki polisin şehit edildiği, 5 polisin yaralandığı saldırı sonrasında operasyon başlatıldı. Operasyonda 5 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.