Cankurtaran

Ege denizi yaşamla ölüme sahne oldu. Akıntıya kapılan Suriyeli Muhammed Caziri, Yunanlı işkadını Sandra Tsiligeridu'nun yatına almasıyla kurtuldu. Suriyeli kaçaklar ile organizatörler arasında kavga çıktı. Başından tabancayla vurulan 15 yaşındaki çocuk öldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 01:10
Cankurtaran

İÇİNDEKİLER

Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeli iki farklı grup, Avrupa yolculukları esnasında önceki gün adeta felaket yaşadı. Ege Denizi'nde yaşanan iki farklı olay yürekleri sızlattı. Bodrum'dan yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmek isteyen Suriyeli Muhammed Caziri (40), önceki gece deniz yatağı ile umut yolculuğa çıktı. Kilimli (Kalimnos) Adası'nın güneyinde rüzgar ve akıntı nedeniyle Ege Denizi'nde sürüklendi. Caziri, Leros Adası yakınlarında Rodos'a giden bir yatta bulunanlar tarafından fark edildi. Yattaki Yunanlı iş kadını Sandra Tsiligeridu yatın botunu indirdi. Talihsiz adamı kurtardı. Üzeri battaniye ile örtülüp, ilk yardım yapılan Caziri, Kilimli Adası'na götürüldü. Hastaneye kaldırılan Suriyeli kaçağın, sağlık durumunun iyi olduğu ve bir süre gözetim altında tutulacağı bildirildi.

BAŞINDAN VURULDU
Datça'dan Cuma gecesi yelkenli tekne ile denize açılan Suriye ve Afganistan uyruklu kaçak göçmenler ile organizatörler arasında Sömbeki (Simi) Adası'na 1 mil kala kavga çıktı. Kaçaklar, bota inip tekneden ayrılmak isteyen iki organizatöre izin vermedi. Kavga kısa sürede büyüdü. Organizatörler, bu esnada Suriyeli bir çocuğu başından tabancayla vurdu. 15 yaşındaki erkek çocuk kanlar içinde denize düştü. İki organizatör de kaçtı. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, çocuğun cesedini sudan çıkartıp, diğer kaçaklarla birlikte Simi Adası'na götürdü.

NALBURLAR BİLE CAN YELEĞİ SATIYOR
Suriye'deki iç savaştan kaçıp İzmir'e geçen Yunan adalarına geçmeye hazırlanan sığınmacılar, kent esnafına 'can simidi' oldu. Özellikle Suriyeli sığınmacıların merkezi haline gelen Basmane ve çevresindeki esnaf vitrinlerini ve ürünlerini sığınmacılara göre düzenledi. Nalburlar dahil bütün esnaf, can yeleği ve şambrel satmaya başladı.



VİCDANI EL VERMEDİ
Ailesiyle birlikte Leros Adası'ndan Rodos'a yatla giden Yunanlı iş kadını Sandra Tsiligeridu, denizde yarı baygın halde gördüğü Suriyeli Muhammed Caziri için yatı durdurdu. Haline üzüldüğünü belirten iş kadını bir bot indirerek adamı kurtardı. Cep telefonu ile çekilen bu fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaştı. Bu olay ,dünya basınında büyük yankı uyandırdı.