Biber gazına hücum

hücum Türkiye'yi sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından, biber gazına talep arttı. Firmalar, özellikle üniversite öğrencisi genç kızlara biber gazı yetiştiremediklerini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2015 Güncelleme 24 Şubat 2015, 00:00
Biber gazına hücum

İÇİNDEKİLER

Mersin Tarsus'ta minibüs şoförüSuphi Altındöken tarafından öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin ardından, üniversite öğrencilerinin biber gazına talebi arttı. Özellikle üniversitede okuyan kız öğrenciler koruma amaçlı olarak biber gazı ve şok cihazı almaya başladı.

KULLANIMI SUÇ DEĞİL
Türkiye'nin yüreğini yakan vahşi cinayetin ardından binlerce kişi ayaklandı. Şiddete tepki yürüyüşleri yapıldı. Ancak, üniversiteli kızların ve kadınların sosyal güvenlik endişeleri iyice arttı. Kadınlar, olası kötü durumlara karşı kendilerini savunmak ve korumak için biber gazına ve elektro şok cihazlarına hücum etti. Artan talep karşısında biber gazı satışı yapan işletmeler yetersiz kaldı. Normal zamanlarda standart satışları olduğunu belirten yetkililer, durumun ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. İnternet üzerinden satış yapan bir sitenin yetkilisi, Özgecan cinayetinden sonra toplum içinde korkulu havanın hakim olduğunu belirterek, "Kadınlar artık kendilerini bireysel olarak koruyamayacakları algısına kapıldı. Öyle ki, hunharca katledilen kızımızın kendini biber gazı ile savunmaya çalışması çare vermemiş olsa da bu ürüne olan talep arttı. Siparişleri yetiştirmekte zor anlar yaşıyoruz. İnsanlar sadece bununla da yetinmiyor. Birçok kadın ve kızımız yakın dövüş sporu öğreniyorlar" ifadelerini kullandı. Biber gazının yanında elektro şok cihazlarına olan talebin de hiç olmadığı kadar arttığını söyleyen yetkili, "Toplumda, özellikle üniversiteli kızlar arasında korkunun boyutlarını en iyi elektro şok cihazlarına olan talep gösteriyor. Geçmişte en nadir tercih edilen ürün olmasına karşın, şu anda sadece bize ulaşan talep 500 binin üzerinde. Öğrenciler ikinci olarak bu ürünü tercih ediyor" dedi.

BİBER GAZI NE YAPIYOR?
Etkisine maruz kalan kişide geçici yanma hissi uyandırıyor.
Solunum sistemine zarar veriyor.
Kalpte yüksek çarpıntıya neden oluyor, kalp krizini tetikleyebiliyor.
Geçici körlüğe neden olabiliyor.