Yüzde 'yüz' aşk

Türkiye'nin yüz nakli yapılan beşinci hastası Recep Sert, eşi Esma ile ilk Sevgililer Günü heyecanını yaşadı. Çift, 'İlk günümüzden daha da mutluyuz' diyerek aşk mesajları verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2015 Güncelleme 14 Şubat 2015, 01:44
Yüzde ’yüz’ aşk

İÇİNDEKİLER

21 Aralık 2014'te dünyaevine giren Recep Sert ve Esma Aykurt Sert, adeta gerçek aşk ve sevginin canlı kanıtı oldu... Türkiye'nin yüz nakli yapılan beşinci hastası Recep Sert, evliliklerinin ilk iki ayını aşk, mutluluk ve huzur içinde geçtiğini söyledi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde silahını temizlerken isabet eden kurşunla yüzü tanınmaz hale gelen Recep Sert'in hayatı, 18 Temmuz 2013'te Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünün bağışlanmasıyla tamamen değişti.

TARİFİ İMKANSIZ...
Kucza'nın yüzü ve çenesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Sert'e nakledildi. Recep Sert, hastanede iyileşmeyi beklerken, Esma Aykurt ile tanıştı. Çiftin arasında kısa sürede başlayan aşk, evlilikle noktalandı. Nakilden sonra hayatının "yüzde yüz" değiştiğini söyleyen Recep Sert, Esma'ya duyduğu aşkın "tarif edilemeyeceğini" belirterek, duygularını şöyle dile getirdi: "Esma'yı ilk gördüğümde 'Bu kız benim eşim olacak' dedim. Önce arkadaş olduk. Uzun süre açılamadım. 'Rahatsızwlığımdan dolayı kabul eder mi?' diye düşündüm. Tepkisinden korkuyordum. 'Arkadaş olması bile bana yeter' diyordum. Bir akşam konuştum ve o artık benim her şeyim oldu."

'REKLAM' DEMİŞLERDİ...
Esma Akyurt Sert de evliliği ve eşiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Recep ile aslında hiçbir ortak yanımız yok ama yine de beraberiz. Kopamıyoruz, ayrılamıyoruz. Beraber yaşlanmak istiyoruz. İlişkimizin ilk dönemlerinde çok tepki aldık. 'Reklam için' dediler ama bizim yaptığımız bir şey yok. Niye böyle düşündüler, anlamıyorum. Aşkımıza kimseyi inandırmak zorunda da değiliz. Kişiler eşlerinin başına bir kaza geldiğinde eşinden ayrılacak mı? Eşini yüzüstü mü bırakacaklar? Öyle düşünmek lazım."